Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Weduwnaar Edwin Spee vertelt over Bibian Mentel en nieuwe liefde: ‘Niets zou haar gelukkiger maken’

Weduwnaar Edwin Spee vertelt over Bibian Mentel en nieuwe liefde: ‘Niets zou haar gelukkiger maken’

Weduwnaar Edwin Spee vertelt over Bibian Mentel en nieuwe liefde: ‘Niets zou haar gelukkiger maken’

Edwin Spee (53) verloor in maart zijn vrouw Bibian Mentel aan kanker. Elke week schrijft hij in een column voor Margriet over het gemis, rouw en hoe hij zijn leven invult zonder Bibian. Deze week vertelt hij over zijn nieuwe liefde Mandy. 

Liefde geven

Edwin Spee deelt verhalen over zijn leven zonder Bibian in columns van Margriet. In de laatste jaren dat Bibian ziek was, sprak ze vaak met hem en haar kinderen over het leven na haar dood. Bibian maakte zich druk om haar dierbaren die moeten leven met het verlies. Edwin vertelt dat Bibian altijd bezig was met de toekomst van hem en hun kinderen. “Hoeveel liefde kan een mens in zich hebben dat je bij leven al liefde wilt regelen voor na je dood. Bibian gaf liefde en daarom stonden er duizenden mensen langs de weg en roemde iedereen haar om haar kracht om na een tegenslag altijd weer vooruit te kijken en door te gaan”, schrijft Edwin.

Lees ook
Sylvie Meis is openhartig over borstkankerperiode: ‘Ik braakte urenlang en dacht dat ik dood zou gaan’

Nieuwe liefde

Het is nu ruim een half jaar geleden dat Bibian kwam te overlijden. Eind september maakt Edwin Spee bekend dat hij een nieuwe liefde heeft, genaamd Mandy. Hij krijgt gemengde reacties op zijn nieuwe relatie na het overlijden van zijn vrouw, sommigen vinden het te vroeg. “Voor Bibian waarschijnlijk zelfs veel te laat. Verdriet en liefde staan heel dicht naast elkaar, maar zoals Bibian altijd zei: “Verdriet mag er zijn, maar je moet er niet in verdrinken”, schrijft Edwin. Het leven gaat door en Edwin probeert er het beste van te maken. “Ze wilde dat ik en ons gezin verder zouden gaan en niets zou haar gelukkiger maken dan de wetenschap dat er naast tranen ook weer ruimte is voor een lach”.

“Bibian is er niet meer, maar onze liefde zal altijd blijven bestaan”, zegt Edwin, ook al heeft hij nu een nieuwe relatie. Edwin vindt dat er ook meer aandacht en waardering mag zijn voor mensen die juist hun liefde geven aan mensen die rouwen om hun overleden partner. “Hoe groot moet je hart zijn om continu aan te horen hoe geweldig de overleden partner was en als, omringd door foto’s en herinneringen, je dwars door het verdriet heen liefde kunt blijven geven”, sluit Edwin zijn column af.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: BrunoPress