Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Waylon is klaar voor de halve finale

Waylon is klaar voor de halve finale

Celebs
Waylon is klaar voor de halve finale

Waylon is uitgeslapen en vol zelfvertrouwen vertrokken naar de Altice Arena in Lissabon, waar hij vanavond probeert een plek in de finale van het Eurovisiesongfestival te veroveren. ‘Hoe ik me op de halve finale richt? Ik richt me liever op de finale,’ knipoogde de zanger.

Lees ook: Waylon vindt uitschakeling België jammer, zangeres Sennek snapt er niets van

Hij vertelde heerlijk te hebben geslapen in aanloop naar zijn optreden. ‘Ik snurk minder tegenwoordig want ik heb van die plakkertjes voor op m’n neus. En daar word ik een stuk frisser van wakker.’ Zichtbaar opgetogen stapten Waylon en zijn entourage de bus in die hen onder politiebegeleiding richting de songfestivalarena brengt. Twee van de dansers droegen grote Nederlandse vlaggen om hun schouders en er werd uitbundig gezwaaid naar de aanwezige fans en pers.

50/50

Waylon deed gisteravond voor het eerst zijn act voor een volle zaal. De zogenoemde juryrepetitie, waarin de halvefinaleshow werd doorgelopen, werd al beoordeeld door de vakjury. Hierdoor staat 50 procent van de puntenverdeling al vast, de andere 50 procent komt vanavond van de Europese tv-kijkers, op basis van de live-uitzending. Van de achttien acts die donderdag in de voorronde optreden, gaan er tien door naar de finale op zaterdag.

Positief

Waylon heeft een goed gevoel over zijn prestaties voor de vakjury’s. Vooral dankzij het publiek. ‘Spelen voor publiek geeft altijd extra energie. Al die repetities moet je je inbeelden dat daar straks publiek staat, dat is heel kil. Met publiek krijg je warmte en energie terug en zie je hoe mensen reageren op de act. Die fire is er niet voor een lege zaal.’

Beeld: ANP | Bron: ANP

Shoppen is altijd een goed idee