Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Wauw: deze BN’ers maakten van dichtbij een bevalling mee 

Wauw: deze BN’ers maakten van dichtbij een bevalling mee 

Wauw: deze BN’ers maakten van dichtbij een bevalling mee 

Wat komt er allemaal kijken bij een bevalling? Om dit te ontdekken, zien we vanaf komende week Bobbi Eden, Monica Geuze, Fatima Moreira de Melo en Marly van der Velden in de TLC-serie Bevallen met… Monica en Fatima deelden alvast hoe ze het vonden om aanwezig te zijn bij de bevalling van een vreemde. 

Lees ook: Héél opmerkelijk: dit doen vrouwen blijkbaar binnen 2,5 uur na de bevalling

In Nederland staan meer dan 3000 verloskundigen dag én nacht klaar om zo’n 478 baby’s per dag ter wereld te brengen. Deze verloskundigen ondersteunen aanstaande moeders met het intiemste en mooiste moment uit hun leven. In dit nieuwe seizoen van Bevallen met… zien we de BN’ers meedraaien met het dagelijkse werk van deze verloskundigen en worden ze meegetrokken in een achtbaan van emoties.

Ongemakkelijk

Monica Geuze en Fatima Moreira de Melo voelden zich behoorlijk ongemakkelijk toen ze voor het tweede seizoen van deze TLC-serie de bevalling van een vreemde mochten meemaken. “Ik probeerde te helpen met een koud washandje, zo had ik tenminste ook een taak”, vertelt oud-hockeyspeelster Fatima. “Het viel me op dat veel partners heel ongemakkelijk zijn. Dat gevoel had ik eerlijk gezegd ook wel. Je staat er toch een beetje naast. Je wilt helpen, maar je kan zo weinig doen.”

Intiem en bijzonder

Fatima vond het ondanks het ongemak “heel intiem en bijzonder” om de stellen te volgen. Vooral de heftigheid van een bevalling, is haar bijgebleven. “Dat oergevoel van een vrouw. Wat een kracht zit daar in, daar heb ik echt bewondering voor. Maar ik vond het ook een heel heftig proces. Je gaat in korte tijd van extreme pijn naar intens geluk.”

Ook voor Monica Geuze, die in juli zelf beviel van een meisje, was het een unieke ervaring. “Natuurlijk heb ik het zelf al eens meegemaakt, maar dit was echt anders”, vertelt de 24-jarige vlogster. “Ik heb wel dingen gehoord die ik niet heb meegekregen toen ik zelf aan het bevallen was. Er gebeurt zoveel tegelijk in zo’n kamer, dat heb je als vrouw helemaal niet door. Dan ben je met hele andere dingen bezig”, grapt ze.

Heel vereerd

Monica voelde zich “heel vereerd” dat ze een aantal stellen bij zulke bijzondere momenten in hun leven mocht vergezellen. “Soms voelde ik me niet zo op mijn plek, wilde ik niet teveel zijn. Maar dat gevoel ging eigenlijk best snel weg.” Dat kwam vooral doordat er ook ruimte was voor humor. “Bevallen is natuurlijk niet altijd even charmant. Dat zorgt soms juist ook wel voor grappige momenten.”

Kinderwens

Fatima maakte zelf nooit eerder een bevalling van zo dichtbij mee. De oud-hockeyster heeft namelijk geen kinderen, maar zegt bezig te blijven met de vraag of ze wel of niet moeder wil worden: “Wie weet draagt dit programma eraan bij om helderder te krijgen ze wel of niet te willen”, aldus Fatima.

Het gevoel moeder te willen worden, heeft ze zelf niet gehad. “Ik heb dat wel met puppies. Als ik die zie, wil ik die ook hebben. Maar als ik een kinderwagen zie, heb ik dat gevoel niet.” Ze vervolgt: “Toen ik na de geboorte dat gezinnetje zag, vond ik dat een heel aandoenlijk moment. Maar het maakt niet: dat wil ik ook!”

Het tweede seizoen van Bevallen met… is vanaf dinsdag 28 mei tot en met dinsdag 18 juni om 20:30 uur te zien bij TLC.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP