Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Koningspaar reageert op dramatische wateroverlast Limburg: ‘Hartverscheurend’

Koningspaar reageert op dramatische wateroverlast Limburg: ‘Hartverscheurend’

Koningspaar reageert op dramatische wateroverlast Limburg: ‘Hartverscheurend’

Tijdens de jaarlijkse fotosessie in de tuin van Paleis Huis ten Bosch hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima  gereageerd op de dramatische wateroverlast in Limburg. Het koningspaar laat weten zeer mee te leven met alle getroffenen en zendt ook sterkte naar de slachtoffers van de overstromingen in België en Duitsland.

Wateroverlast Limburg

In Limburg is de afgelopen dagen ontzettend veel regen gevallen. Lokaal tot wel 150 millimeter waarschuwde het KNMI eerder deze week. De wateroverlast zorgde voor ondergelopen straten, modderstromen en evacuaties en veel schade aan huizen en straten. Donderdagavond hielden de aanhoudende buien eindelijk op, maar de schade en overlast is nog lang niet voorbij.

Hartverscheurend

Donderdag bezocht het koningspaar Valkenburg om met eigen ogen te zien hoe ernstig de schade is. Willem-Alexander reageerde ontzet op wat ze te zien kregen. “Toen werd duidelijk hoe vreselijk de nacht was geweest’”, aldus Willem-Alexander over het bezoek aan het rampgebied. “Je ziet beelden, maar in werkelijkheid is het zoveel meer desastreus. Mensen die net weer begonnen zijn na anderhalf jaar corona, ondernemers die weer bezig waren geld te verdienen. Hartverscheurend.”

Grote schok

Ook koningin Máxima laat weten ontdaan te zijn door de wateroverlast. “Het ging zo snel. Zes uur zaten de mensen nog op de terrassen, acht uur werd gezegd dat hun rekening moesten betalen en toen stond het water tot aan de knie. Die snelheid was de grootste schok. Ze waren blij hoe ze geholpen werden. Het was goed om daar te zijn.”, aldus de koningin.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD |Beeld: Getty