Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Dit waren de grote winnaars van de Critics’ Choice Awards 2016

Dit waren de grote winnaars van de Critics’ Choice Awards 2016

Dit waren de grote winnaars van de Critics’ Choice Awards 2016

Gisteren kwam heel bekend Hollywood samen voor de uitreiking van de Critics’ Choice Awards 2016. De beroemde Amerikaanse filmprijzen worden al sinds 1996 jaarlijks uitgereikt aan de beste films van het moment en lokten gisteren de grootste acteurs en actrices naar Los Angeles. Zoals altijd zijn er slechts enkelen die kunnen winnen, en wij zetten de belangrijkste prijzen voor jullie even op een rijtje.

Natalie Portman werd eerder al getipt als mogelijke winnaar en de actrice heeft gisteren dan ook zoals verwacht de award voor ‘Beste actrice’ in de wacht gesleept. Portman won de prijs voor haar rol als Jackie Kennedy in de speelfilm ‘Jackie‘, het verhaal over het leven van de beroemde voormalige First Lady na de moord op haar echtgenoot, president John F. Kennedy. De actrice vertelde dat ze heel zenuwachtig was tijdens haar auditie voor de rol. “Ik had een oppervlakkige kennis van haar en meer als een mode-icoon”, aldus de actrice. “Het beheersen van Kennedy’s stem was essentieel voor deze film en ik was niet zeker of dit me wel zou lukken.” Volgens ‘The Broadcast Film Critics Association‘ en de ‘Broadcast Television Journalists Association‘ was Portman de overgrote winnaar.

Copyright: Youtube: FoxSearchlight

Beste film

De grootste winnaars van de avond waren de films ‘La La Land’ en ‘Moonlight‘, die elk met enkele beeldjes aan de haal gingen. ‘La La Land’ werd uiteindelijk bekroond tot beste film van de avond, maar hoofdrolspelers Ryan Gosling en Emma Stone grepen beiden naast de hoofdprijs van beste acteur en actrice. Hun acteerwerk zorgde er mede wel voor dat de film uiteindelijk 8 awards in de wacht sleepte.

Copyright: Youtube: Lionsgate Movies

Entertainer van het jaar

In totaal werden er 53 prijzen uitgereikt dit jaar en nog meer bekende celebrities gingen uiteindelijk met een beeldje naar huis. Zo werd Ryan Reynolds bekroond tot ‘Entertainer van het jaar’ en kreeg zijn film ‘Deadpool’ de titel van ‘Beste komedie van het jaar’ toegewezen. Ook actrice Viola Davis – bekend van de dramaserie How To Get Away With Murder – werd in de bloemetjes gezet met de speciale ‘See Her’-award. James Corden werd dan weer mede door zijn Carpool Karaoke-filmpjes verkozen tot beste talkshowhost van het jaar.

Lees ook: