Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Waarom Mascha Feoktistova geen perspakketjes aanneemt: ‘Rot op, ik had toch helemaal niet om die spullen gevraagd?’

Waarom Mascha Feoktistova geen perspakketjes aanneemt: ‘Rot op, ik had toch helemaal niet om die spullen gevraagd?’

Waarom Mascha Feoktistova geen perspakketjes aanneemt: ‘Rot op, ik had toch helemaal niet om die spullen gevraagd?’

 Gratis perspakketjes ontvangen is een droom voor vele mensen. Voor Mascha Feoktistova van Beautygloss, was dit voor lange tijd de normaalste zaak van de wereld. Tot voor kort, want sinds een tijdje neemt ze geen perspakketjes meer aan.

In haar column in het tijdschrift Grazia legt ze uit waarom ze deze keuze heeft gemaakt.

Vijf per dag

Ja, Mascha kreeg minimaal vijf pakketjes per dag toegestuurd. Vaak was dit van merken die ze niet eens kende. Zo zegt ze weleens pakketjes van Poolse deodorantmerken gekregen te hebben. “Ik dacht, hoe komen jullie in godsnaam aan mijn adres?” Ze gaat verder: “Toen ik net begon, was het heel leuk om gratis producten te krijgen. Maar al snel ontdekte ik: niets is voor niets. Ze wilden er altijd gratis advertentieruimte voor terug, en vaak volgde kort erna een mailtje of ik er nog iets mee ging doen. Soms was het nog wat dwingender: ‘Wanneer komt het in je vlog; waar blijft het?’ Rot op, ik had toch helemaal niet om die spullen gevraagd?”

Kantoor

De vlogster had op een gegeven moment zelfs een kantoor met twee meiden die alle pakketten aannamen en uitpakten. “Ik kreeg soms exclusieve parfums van vierhonderdvijftig euro opgestuurd. En ik heb weleens van een luxe beautymerk per ongeluk twee keer de kerstcollectie ter waarde van vijfduizend euro gekregen. Het erge was: het merendeel van alle spullen die ik toegezonden kreeg, kon ik helemaal niet gebruiken. Dan viste ik er drie producten uit en de rest belandde in grote dozen die naar vriendinnen, familie of goede doelen gingen.”

Lees ook:
Beautyloss’ Mascha deelt beelden in vlog van eerste keer in badpak na bevalling: ‘Lichaam verandert echt’

Nee, bedankt

Om deze taferelen voor goed gedag te zeggen, besloot Mascha geen pakketten meer aan te nemen die ze willekeurig opgestuurd krijgt. Maar, dat betekent niet dat ze nooit meer iets toegestuurd krijgt: “Het is natuurlijk anders wanneer een merk waarmee je samenwerkt of een hechte band hebt vraagt of ze hun nieuwe product mogen opsturen om uit te proberen of dat je een doos met kleding krijgt die je toch niet draagt. Ik bedoel het niet ondankbaar, maar er is al zoveel verspilling en het voelt niet goed om continu spullen aan te nemen. Geloof me, als ik echt iets wil hebben, koop ik het zelf wel… dat is toch veel leuker?”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Grazia | Beeld Mascha Feoktistova: Brunopress