Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Vriend Bobbi Brown is schuldig aan haar dood

Vriend Bobbi Brown is schuldig aan haar dood

Vriend Bobbi Brown is schuldig aan haar dood

De Amerikaanse rechtbank heeft geoordeeld dat Nick Gordon verantwoordelijk is voor de dood van zijn vriendin, Bobbi Kristina Brown, dochter van Whitney Houston en Bobby Brown.

De 21-jarige Bobbi werd eind januari 2015 bewusteloos in bad aangetroffen, met in haar bloed grote hoeveelheden alcohol en drugs. Nadat ze maandenlang kunstmatig in coma werd gehouden, overleed ze in juli. Ze was toen 22 jaar. Drie jaar eerder overleed haar moeder, Whitney Houston, die ook in een badkuip werd aangetroffen.

De familieleden van het meisje hebben Nick Gordon vanaf het begin beschuldigd van betrokkenheid bij haar dood. Ze verdenken hem ervan dat hij Bobbi bewusteloos in bad heeft gelegd na een gewelddadige ruzie. Vervolgens zou hij geld van haar bankrekening hebben gehaald toen ze in coma lag.

Nachtmerrie

De 26-jarige Gordon ontkent in alle toonaarden. Zo zei hij in een interview met Dr. Phil in april dat ze zich allebei wel eens lieten betrappen op “sociaal drugsgebruik”, maar dat Bobbi’s gebruik volledig uit de hand liep na de dood van haar moeder. Hij noemde het “een terugkerende nachtmerrie” om haar bewusteloos in bad aan te treffen.

Gordon liet in hetzelfde interview weten de rechtszaak en de uitspraak te negeren. Hij was afwezig bij de zitting in de rechtbank in Atlanta afgelopen week. Bovendien had hij ervoor gekozen zichzelf te verdedigen, zonder advocaat.

Omdat Gordon tot twee keer toe niet is op komen dagen, wordt hij nu volgens het Amerikaanse systeem schuldig bevonden. De familie Brown eiste 50 miljoen dollar schadevergoeding, maar een jury moet uiteindelijk bepalen hoeveel hij moet betalen. Er is hem verder geen misdaad ten laste gelegd. Nick Gordon heeft zelf nog niet gereageerd.

 

Lees ook:

Bron: TMZ, Marie Claire, De Telegraaf