Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > 4 vragen aan acteur Matteo van der Grijn: ‘Jack overleed nadat een andere motor over hem heen reed’

4 vragen aan acteur Matteo van der Grijn: ‘Jack overleed nadat een andere motor over hem heen reed’

Celebs
4 vragen aan acteur Matteo van der Grijn: ‘Jack overleed nadat een andere motor over hem heen reed’

Iedere week stellen we in Flair vier prangende vragen aan een bekende Nederlander. In editie 19, is acteur Matteo van der Grijn aan de beurt. We praten met hem over de voorstelling Jumping Jack.

In de voorstelling Jumping Jack zien we 20 acteurs, 30 motorrijders, 60 dansers en 40 gitaristen. Past dat allemaal?

“We spelen de voorstelling op een deel van het TT Circuit in Assen. Daar heb je 3 tribunes voor 3.000 mensen en wij spelen op een veld van wel 100 meter breed. Alles is mogelijk: kampvuren, een intieme scène die op meerdere plekken tegelijk wordt gespeeld en de karavaan die de trouwe fans van motorcoureur Jack Middelburg symboliseert. Die gingen mee naar zijn races in heel Europa.”

Jij speelt Jack. Wat voor man was hij?

“Iemand die uniek was in zijn soort. Hij was een uitzonderlijk goed motorcoureur en leefde voor het racen, maar de sport kostte hem ook zijn leven. Alle adviezen van vrienden en coaches sloeg hij in de wind en hij nam heel veel risico’s. Op zijn 31ste ging hij op het circuit van Tolbert onderuit, waarna een andere motor over hem heen reed. Hij overleed 2 dagen later aan zijn verwondingen.”

Ga je zelf ook racen?

“Ik ga zeker op de motor zitten, maar we kunnen het ons niet permitteren om al te gekke fratsen uit te halen. Ik moet wel heel blijven, haha.”

Lees ook
3 vragen aan plussize model Mayra Louise: ‘Nu weet ik dat ik er mag zijn, hoe dik of dun ik ook ben’

Hoe is het om op de plek te spelen waar Jack in 1980 de TT won?

“Een heel bijzondere ervaring, ook voor het publiek. Al gaat de voorstelling niet per se over motorracen: het is het emotionele verhaal over een kleindochter die in de tijd teruggaat om te proberen haar opa tegen te houden. Maar je kunt de geschiedenis natuurlijk niet veranderen. Dat familieconflict wordt afgewisseld met een groot spektakel, met vuur, races en rockmuziek.”

Jumping Jack, 9 t/m 19 mei te zien op het TT Circuit in Assen. Kaarten bestellen kan via jumpingjack.nu.

Deze ‘4 vragen aan…’ komt uit Flair 19. Deze editie ligt vanaf 8 mei in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Tekst: Kim van der Meulen | Fotografie: Annelien Nijland

Shoppen is altijd een goed idee