Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Voormalig ‘GTST’-ster Toprak Yalçiner voor het eerst over ziekte: ‘20 procent met deze zeldzame aandoening sterft’

Voormalig ‘GTST’-ster Toprak Yalçiner voor het eerst over ziekte: ‘20 procent met deze zeldzame aandoening sterft’

Voormalig ‘GTST’-ster Toprak Yalçiner voor het eerst over ziekte: ‘20 procent met deze zeldzame aandoening sterft’

Toprak Yalçiner (33) blijkt een onwijs heftige periode achter de rug te hebben. Afgelopen zomer dacht de voormalige ‘GTST’-ster namelijk in verwachting te zijn van haar tweede kindje, maar dat mocht helaas niet zo zijn. Het bleek om een zogeheten mola-zwangerschap te gaan, waarover ze nu voor het eerst een boekje open doet.

Toprak open over ziekte

In een gesprek met Gwen van Poorten (31) vertelt Toprak over de klap die ze afgelopen zomer te verduren kreeg. Ze was in de veronderstelling dat er een broertje of zusje in aantocht was voor haar zoontje Miro (2), maar bleek te maken te hebben met een mola-zwangerschap. Hierbij gaat er kort na de bevruchting iets fout, waardoor de placenta groeit maar geen kindje. “Je kunt het zien dat ik een kwaadaardige tumor in mijn baarmoeder heb gehad”, legt de actrice uit. “Dat betekent dus dat je je zwanger voelt, maar zonder kind.”

Zeldzame aandoening

Toprak kreeg te horen dat haar baarmoeder misschien helemaal verwijderd moest worden. Gelukkig bleek het tegendeel waar, maar moest ze alsnog twee keer geopereerd worden. “Twintig procent met deze zeldzame aandoening sterft. Dus de wereld zei tegen mij: jouw batterij is voor tachtig procent vol”, aldus de voormalige GTST-ster. “Als iemand tegen je zegt: je kan binnen nu en vier jaar doodgaan… dan gebeurt er iets.” Toprak geeft toe dat alles op dat moment zijn waarde verloor. “Behalve de relatie die ik had met mezelf en mijn gezin.”

Zonder diepe dalen géén ups

Hoe dan ook gelooft Toprak erin dat alles gebeurt met een reden. “Waarschijnlijk was ik er nog niet klaar voor, want alles in mijn leven gebeurt met een hoger idee, een hoger plan”, zegt ze in de podcast van Gwen. “Je hebt het niet nódig, maar zonder diepe dalen heb je ook geen ups. Dat is iets wat ik heb geleerd door wat er is gebeurd.”

Gesprekken met lichaam

De spirituele reis die ze heeft gemaakt, heeft voor bepaalde inzichten gezorgd bij Toprak. Zo heeft ze ook veel gehad aan meditatie en yoga, maar voert ze nu ook gesprekken met haar lijf. “Je kunt gewoon naar binnen keren en zeggen: ‘Hé baarmoeder! Sorry dat ik je 33 jaar lang heb genegeerd, maar ze gaan je misschien van mij afnemen. Zullen we misschien even gaan praten?'”

Niet bang voor de dood

Of Toprak ooit bang is geweest om dood te gaan? “Ik heb er altijd vrede mee gehad. Zodra je geboren wordt, teken je ook voor de dood”, stelt de actrice. “Er is éen ding dat we zeker weten: er is een begin – je geboorte – en de dood. Alles wat we daartussen doen, is aan ons.”

Monitoren

Ondanks de loodzware maanden is de gezondheid van Toprak momenteel aan de betere hand. Haar zwangerschapshormonen moeten echter nog wel altijd in de gaten gehouden worden; hiervoor moet ze nog een jaar lang bloedprikken. Als de waardes uit balans raken, zal de ex-soapster alsnog moeten geloven aan een chemokuur.

De tekst gaat verder onder de video.

Lees ook
Cute! GTST-actrice Toprak Yalçiner brengt voor het eerst gezicht zoontje in beeld

GTST

In juli 2018 werden Toprak en haar geliefde Mats de trotse ouders van een zoon, die voluit luistert naar de naam Miro Cem van der Sluijs. We kennen de actrice vooral van haar rol in GTST, waarin ze van 2012 tot 2014 in de huid kroop van Nuran Baydar. In 2017 maakte ze een tijdelijke comeback.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Toprak Yalciner (@topraky)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Toprak Yalciner (@topraky)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Toprak Yalciner (@topraky)

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Brunopress, Instagram