Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Volledig de draad kwijt: deze kindsterren werd de roem teveel

Volledig de draad kwijt: deze kindsterren werd de roem teveel

Celebs
Volledig de draad kwijt: deze kindsterren werd de roem teveel

Veel kinderen dromen ervan: beroemd worden. Maar bekendheid op jonge leeftijd blijkt niet voor iedereen een zegen. Een eerste succes niet weten te overtreffen of de druk en foute verleidingen niet kunnen weerstaan, zijn enkele redenen waardoor de stoppen bij menig kindster doorslaan.

Lees ook
Wow! Zo ziet het chocoladejongetje uit Matilda er nu uit!

Life’s a beach
Zo ook bij Jeremy Jackson (36), die op zijn 11e wereldberoemd werd als Hobie in de hitserie Baywatch. Zijn acteercarrière kwam daarna nooit echt van de grond, wat uiteindelijk leidde tot een zenuwinzinking in 2015, toen hij een vrouw neerstak. Deze week werd hij veroordeeld tot 270 dagen celstraf.

Maar er waren er meer waarbij het goed fout ging. We zetten er een aantal voor je op een rij:

Miley Cyrus

Als dochter van een bekende countryster, zanger Billy Ray Cyrus, stond Miley (24) al vanaf jonge leeftijd in de schijnwerpers. Op haar 13e werd ze wereldberoemd toen ze de hoofdrol kreeg in de jeugdserie Hannah Montana op het Amerikaanse Disney Channel. Na zich een aantal jaren voorbeeldig te hebben gedragen, veranderde ze the minute dat de ze stopte met de serie in een enfant terrible. Ze verbrak haar relatie, knipte haar haren af, verscheen steeds bloter in de media en gebruikte openbaar drugs. Pas toen ze in 2016 weer een relatie kreeg met haar ex, acteur Liam Hemsworth, en de twee zich verloofden, werd het rustiger rond de actrice en zangeres.

Mischa Barton

Op 10-jarige scoorde actrice Mischa Barton (31) al haar eerste rol. Zeven jaar later werd ze een giga tieneridool dankzij haar rol in de serie The O.C.. Na drie jaar verliet ze de serie, waarna het snel bergafwaarts ging. Ze raakte verslaafd aan drug en belandde in 2009 gedwongen op een psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Nog steeds is ze niet in orde: begin dit jaar werd ze, nadat ze halfnaakt over haar tuinhek hing en schreeuwde dat het moeder een heks was en de wereld verging, werd ze opnieuw opgenomen in een psychiatrische kliniek.

Macaulay Culkin

Hij stal begin jaren negentig massaal onze harten als Kevin in Home Alone, maar toen ook hij zijn succes met die films niet kon evenaren, belandde Macaulay Culkin (36) op de bodem van de put. Dat zijn zus overleed bij een auto-ongeluk, zijn halfzus stierf na een overdosis drugs en zijn ouders heftig ruzieden over zíjn vermogen, hielp niet bepaald mee om hem op het rechte pad te houden. Macaulay ontwikkelde een ernstige drugsverslaving, waardoor hij er in 2012 meer dood dan levend uitzag, zó bleek en vermagerd dat-ie was. Inmiddels lijkt hij zijn leven weer aardig op de rails te hebben.

Britney Spears

Ook de Princess of Pop werd de roem teveel. Op haar 11e vierde Britney Spears haar eerste succes toen zij – net als Christina Aguilera en Justin Timberlake – een plek veroverde in The Mickey Mouse Club. Niet veel later bracht haar debuutsingle Baby One More Time haar wereldfaam, waarna ze de ene na de andere hit scoorde. Toch ging het mis. Ze verloor aan populariteit en een flitsscheiding, een strijd om haar kinderen met een volgende ex en de dood van haar tante zorgden voor een heftige mental breakdown. Ze scheerde voor het oog van de pers haar hoofd kaal en leek de kluts volledig kwijt. Een opname in een afkickkliniek kreeg haar weer boven Jan: inmiddels lijkt de zangeres haar leven weer prima op orde te hebben.

Lindsay Lohan

Lindsay Lohan (30) werd op haar twaalfde bekend bij het grote publiek door haar rol in de Disney-film The Parent Trap. Met haar acteercarrière ging het meer dan prima, maar in 2007 leek Lohan een verkeerde afslag te hebben genomen. Ze werd gearresteerd voor rijden onder invloed, diefstal en drugsbezit, en raakte verslaafd aan zowel drugs als alcohol. Ook zou ze zowat haar hele vermogen hebben verbrast. Meerdere bezoeken aan afkickklinieken lijken hun werk te hebben gedaan: met Lohan gaat het momenteel goed, al kan haar carrière nog wel een boost gebruiken.

Beeld: ANP, Getty

Shoppen is altijd een goed idee