Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Video: sterren staan op tegen politiegeweld!

Video: sterren staan op tegen politiegeweld!

Video: sterren staan op tegen politiegeweld!

Om politiegeweld in de Verenigde Staten tegen te gaan, hebben allerlei beroemdheden een video gemaakt met een zeer heldere boodschap. Aan de video doen onder anderen Alicia Keys, Beyoncé, Lenny Kravitz en Bono mee.

Tijd voor verandering
Het initiatief voor deze video ligt bij R&B-zangeres Alicia Keys. Zij richtte de We Are Here Movement op, waarmee ze zich hard maakt voor een betere wereld. Met deze beweging wil de zangeres president Barack Obama en het Amerikaanse Congres duidelijk maken dat het tijd is voor verandering. ‘We eisen een radicale verandering die de lange geschiedenis van systematisch racisme aanpakt, zodat alle Amerikanen gelijke rechten krijgen om te leven en te streven naar geluk.’

Beroemdheden aan het woord
De sterren in de video sommen 23 manieren op waarop je als Afro-Amerikaan om het leven kunt komen in de VS, waarmee ze oproepen tot verandering. Zo zegt Beyoncé ‘In de auto van je vriendin rijden met een kind op de achterbank’, als verwijzing naar Philando Castile. Hij werd vorige week in Falcon Heights, Minnesota neergeschoten door een politieagent. In de video doen ook beroemdheden P!nk, Queen Latifah, Pharrell Williams en Rihanna hun zegje.

Bekijk de indrukwekkende video hieronder.

 

Bron: Telegraaf

Lees ook: