Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Dotan verbreekt stilzwijgen en biecht leugens en aanmaken nepaccounts op

Dotan verbreekt stilzwijgen en biecht leugens en aanmaken nepaccounts op

Celebs
Dotan verbreekt stilzwijgen en biecht leugens en aanmaken nepaccounts op

Dotan (31) heeft voor het eerst gereageerd op de ophef die er over hem is ontstaan. De zanger geeft in een video op Facebook toe dat hij nepfans en nepaccounts heeft gebruikt om zijn muziek te promoten.

Lees ook
‘Veel fans van Dotan bestaan niet echt’

Trollengate

Afgelopen zaterdag publiceerde de Volkskrant een artikel waarin Dotan’s nepfans aan het licht kwamen, inmiddels bestempeld tot ‘trollengate’. Het gaat om 140 nepaccounts die werden aangemaakt om zijn imago op te poetsen. Ook verzon Dotan verhalen over een fan in het vliegtuig die hem niet herkende en een meet & greet met een fan met leukemie. Het bleef verdacht stil rondom de zanger, tot nu.

Spijt

Dotan geeft toe dat hij aan het begin van zijn carrière in 2011 nepaccounts heeft aangemaakt, een plan dat hij met zijn team heeft uitgewerkt. “Het is iets waar ik achteraf ontzettend veel spijt van heb”, aldus de zanger in de video. Hij doet echter afstand van de haatzaaiende berichten die de nepfans zouden hebben geplaatst bij andere artiesten. Ook claimt de BN’er dat hij niks te maken heeft met het verhaal van de fan met leukemie: “Dit is iets waar ik absoluut afstand van doe, wat niet uit mijn hoofd komt, wat ik niet heb geschreven”. Hij zegt wel dat hij het verhaal had moeten ontkrachten of er actie tegen had moeten nemen. “Ik snap dat mensen boos zijn op mij.”

‘Ik ben niet eerlijk geweest’

Na de onthulling van de krant werd Dotan om een reactie gevraagd, maar hij ontkende er iets mee te maken te hebben. “Helaas heb ik hier niet helemaal eerlijk in geantwoord, omdat het mij overviel”, zegt Dotan nu. “Omdat ik bang was, mij schaamde. Omdat ik eigenlijk niet zo goed wist wat ik erop moest zeggen. Dat is heel fout. Dat betreur ik echt heel erg.”

Schone lei

Dotan wil met een schone lei beginnen en gaat daarom alles verwijderen op zijn socialmediakanalen. “Ik heb heel van deze dagen geleerd en ga ermee aan de bak. Uit respect voor deze situatie heb ik besloten dat ik mijn hele social media leeghaal”, zegt hij in de video. “Dat betekent ook dat er heel veel mooie herinneringen weggaan, maar het is echt tijd voor een schone lei.” Dotan weet niet wat hem in de toekomst gaat brengen. “Ik wil hard aan de bak met mezelf, en ik hoop dat ik op een dag de muziek weer kan laten spreken.”

Bekijk hier de volledige video van Dotan.

Beeld: Still uit video

Shoppen is altijd een goed idee