Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Oude anti-racismevideo van Meghan Markle opgedoken: ‘De hele wereld is ermee besmet’

Oude anti-racismevideo van Meghan Markle opgedoken: ‘De hele wereld is ermee besmet’

Oude anti-racismevideo van Meghan Markle opgedoken: ‘De hele wereld is ermee besmet’

Nu de hele wereld bezig is met het overlijden van de Amerikaan George Floyd, die door bruut politiegeweld om het leven kwam, is er een video van Meghan uit 2012 opgedoken. De hertogin van Sussex, toen nog ‘gewoon’ Meghan Markle, spreekt in het filmpje over racisme en hoe zij daarmee te kampen heeft gehad.

‘Ik voelde me een buitenbeentje’

Meghan, dochter van een witte vader en zwarte moeder, zegt onder meer dat haar bi-racialiteit haar gemaakt heeft tot de vrouw die ze nu is. “De meeste mensen konden mij nooit echt thuisbrengen, omdat ik er niet persé zwart of wit uitzag. Dus ik heb me heel lang een buitenbeetje gevoeld. Daarbij heb ik ook hele vervelende, kwetsende woorden naar mijn hoofd geslingerd gekregen. Hoewel me dat ontzettend raakte, heeft het me ook gevormd.”

‘De wereld is besmet’

De voormalig Suits-actrice vervolgt: “Een paar jaar geleden hoorde ik iemand het N-woord zeggen tegen mijn moeder. Dat gaf me te denken. Naast persoonlijk geraakt te worden door racisme, is ons land en eigenlijk de hele wereld ermee besmet. Ik ben ontzettend trots op mijn afkomst, maar ik hoop dat als ik ooit kinderen krijg mensen wat meer openminded zijn en dat het heel normaal is om in een gemixte wereld te leven.” Helaas blijkt dat voor haar in 2019 geboren zoontje Archie nog niet het geval.

Lees ook
Cute! Meghan Markle viert eerste verjaardag Archie met nieuwe beelden van zoon

Racisme deels reden voor vertrekt uit VK

De racistische manier waarop Meghan door de Britse pers zou zijn aangevallen, was voor haar en Harry een van de redenen om het Verenigd Koninkrijk als senior royals te verlaten. Het paar verhuisde samen met hun zoontje Archie naar Canada, om vervolgens neer te strijken in Meghan’s voormalige ‘hometown’ Los Angeles.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Wishing Archie a very happy first birthday today! ?

Een bericht gedeeld door Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Still