Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Verwarde man met scherp voorwerp zorgt voor onrust bij school prinsessen

Verwarde man met scherp voorwerp zorgt voor onrust bij school prinsessen

Celebs
Verwarde man met scherp voorwerp zorgt voor onrust bij school prinsessen

Net nu de rechtszaak rondom de man die prinses Amalia en haar vriend bedreigde op social media achter de rug lijkt te zijn, ontstond er vorige week vrijdag opnieuw een verdachte situatie rondom de school van Amalia en haar zusjes Alexia en Ariane

Verwarde man bij school prinsessen

De drie zussen zitten sinds vorig jaar allemaal op hetzelfde gymnasium in Den Haag. Hier ontstond vorige week vrijdag een vreemde situatie, doordat er een verwarde man met een scherp voorwerp in de buurt was. Zowel de Rijksvoorlichtingsdienst als de politie hebben laten weten dat dit inderdaad het geval was, maar het niet duidelijk was of dat de verwarde man ook daadwerkelijk voor de prinsessen kwam.

Niet vervolgd

Hoewel hiermee de beveiliging rondom de prinsessen hoogstwaarschijnlijk werd opgeschud, laat het Openbaar Ministerie weten dat de verwarde man niet vervolgd wordt. Wel is hij volgens een woordvoerder van de politie naar de opvang Verwarde Personen gebracht.

Lees ook
Argentijns roddelblad noemt prinses Amalia ‘plus size’ en kan rekenen op lading kritiek: ‘Schande’

Meerdere bedreigingen via social media

Begin deze week werd de straf van Wouter G., de man die Amalia en een vriend van haar meerdere bedreigingen stuurde via social media, bekend. Zo zou hij de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima berichten hebben gestuurd, waarin hij onder andere dreigde de prinses te verkrachten. Een goede vriend van de kroonprinses werd met de dood bedreigd.

Pieter Baan Centrum

De 32-jarige man krijgt een straf opgelegd van drie maanden celstraf en tbs met dwangverpleging voor maximaal vier jaar. Volgens onderzoekers van het Pieter Baan Centrum lijdt de man aan schizofrenie. Ook is hij voor het Pieter Baan Centrum geen onbekende. Wouter G. zou namelijk een geschiedenis van verplichte opnames bij de psychiatrische observatiekliniek hebben.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NOS | Beeld: Brunopress

Shoppen is altijd een goed idee