Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Queen Elizabeth reageert officieel op schokkend interview Harry en Meghan: ‘Ik ben bedroefd’

Queen Elizabeth reageert officieel op schokkend interview Harry en Meghan: ‘Ik ben bedroefd’

Queen Elizabeth reageert officieel op schokkend interview Harry en Meghan: ‘Ik ben bedroefd’

De Britse koningin Elizabeth heeft via een officieel statement gereageerd op het spraakmakende interview van haar kleinzoon Harry en diens echtgenote Meghan op televisie. In een verklaring laat de 94-jarige vorstin weten de aantijgingen van racisme in de koninklijke familie serieus te nemen. Zij zegt dat deze ‘tot bezorgdheid stemmen’.

‘Hele familie is bedroefd’

Harry, Meghan en hun zoon Archie zullen altijd zeer geliefde familieleden zijn, laat Buckingham Palace verder weten. “De hele familie is bedroefd om te horen hoe uitdagend de afgelopen jaren voor Harry en Meghan zijn geweest. De kwesties die aan de orde zijn gekomen, met name die van ras, zijn zorgwekkend”, zegt het paleis in een korte verklaring die namens de koningin is vrijgegeven. “Hoewel er verschil van mening kan zijn over sommige herinneringen, worden ze zeer serieus genomen en zullen ze privé door de familie worden besproken.”

Prins Charles negeert vragen

De vader van prins Harry, prins Charles, heeft dinsdag bij een bezoek aan een pop-upvaccinatiecentrum in Londen niet willen reageren op vragen over het interview met Harry en Meghan, die komende zomer een dochtertje verwachten. Het was het eerste openbare optreden van Charles nadat het interview zondagavond in Amerika en maandagavond in Engeland werd uitgezonden.

Lees ook
Zelfmoordneigingen, racisme en gevangenschap: dít deelden Harry en Meghan in het interview met Oprah

No comment

Het werkbezoek was erop gericht Charles te informeren hoe het centrum omgaat met twijfels die mensen hebben over de coronavaccinatie. Maar door de aanwezige media werd Charles vooral gevraagd naar een reactie op het gesprek van Meghan en Harry met Oprah, waarin de hertogin en hertog van Sussex in een twee uur durend gesprek schokkende uitspraken deden over de Britse koninklijke familie. In het gesprek onthulde Harry dat de band met zijn vader verslechterd is en dat Charles zelfs een tijd niet meer opnam als hij hem belde. The Telegraph schrijft dat prins Charles geen antwoord gaf op de vraag of hij het interview had gezien of wat hij van het interview vond.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress