Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Vader Naya Rivera had ‘slecht voorgevoel’ tijdens boottochtje van dochter

Vader Naya Rivera had ‘slecht voorgevoel’ tijdens boottochtje van dochter

Vader Naya Rivera had ‘slecht voorgevoel’ tijdens boottochtje van dochter

Vader George Rivera (64) heeft in een interview met  ‘Entertainment Tonight’ gesproken over de vreselijke gebeurtenis die vorig jaar plaatsvond.  Tijdens een boottochtje met haar zoontje, besloot Glee-actrice Naya Rivera een rondje te gaan zwemmen, maar had door de sterke stroming in het meer geen kracht meer om terug in de boot te komen. Haar vader had een slecht voorgevoel over het reisje naar het water en waarschuwde zijn dochter zelfs van tevoren om niet te gaan zwemmen.

Vader Naya Rivera

Ook praat hij in het interview over zijn kleinzoon. Momenteel zorgt vader Ryan Dorsey samen met de zus van Naja voor zoontje Josey. “Ryan doet het geweldig, evenals mijn andere dochter Nickalaya, zegt George, de vader van Rivera. “Zij vormen samen echt een team voor Josey, om hem een zo normaal mogelijk leven te bieden. Dat is mooi om te zien. Natuurlijk heeft dat mannetje herinneringen aan die dag, maar dankzij hun hulp gaat het goed met hem,” aldus George.

Nog altijd veel vragen

Josey werd na het ongeval alleen slapend op de boot aangetroffen. Ondanks zijn jonge leeftijd (destijds vier jaar oud) moest hij toch ondervraagd worden. Uit gesprekken met Josey en verder onderzoek is gebleken dat Naya met al haar kracht Josey terug op de boot heeft gekregen, maar zo uitgeput was dat ze zichzelf niet meer kon redden. Nu, bijna een jaar later, is het niet gek dat de kleine Josey (5) nog altijd vragen heeft. Vader George zegt daarover: “Als Josey vragen over haar heeft, dan beantwoorden we die. Uiteraard in een taal die begrijpelijk is voor een 5-jarige, we voeren geen diepe conservaties met hem.” Ook kan hij laten weten dat het goed gaat met het mannetje. “Maar hij doet het goed, na het trauma dat hem is overkomen.”

Slecht voorgevoel

Vlak voordat Naya met haar zoon het water opging sprak ze nog met haar vader via FaceTime. “Ze vertelde me dat het bootje dat ze gehuurd had geen anker had, wat mij zorgen baarde. Ik drukte haar dan ook op het hart om niet uit de boot te springen om te gaan zwemmen, omdat je boot dan zo goed als zeker afdrijft. ” Hij wist dat omdat George zelf ook vaak op een bootje vaart. “Ik zag de harde wind op mijn telefoonscherm en kreeg een slecht voorgevoel. Ik bleef maar zeggen dat ze de boot niet moest verlaten. Helaas kreeg ik gelijk.”

Noodlottige duik

Naya overleed begin juli 2020 in Lake Piru in de Amerikaanse staat Californië. Tijdens het middagje varen met Josey besloten moeder en zoon te gaan zwemmen, maar kwamen in de problemen door een onderstroom die hen meevoerde. Haar zoontje werd later alleen en slapend op de boot aangetroffen.

Hartverscheurende details

De gesprekken tussen het onderzoeksteam en zoontje Josey onthulden enkele hartverscheurende details. Zo verklaarde de kleuter onder meer dat hij en z’n moeder samen tot drie telden om van het bootje af te kunnen springen. Naya droeg hem daarna op om de boot weer op te klimmen. “Ze hielp hem erop te komen, waarna hij haar ‘help’ hoorde schreeuwen. Ze stak nog een arm in de lucht en verdween daarna in het water”, staat er in het onderzoeksrapport. Na een intense zoektocht van een paar dagen werd haar lichaam teruggevonden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress