Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Amalia, Alexia en Ariane laten zich vaccineren: ‘Het was hun eigen beslissing’

Amalia, Alexia en Ariane laten zich vaccineren: ‘Het was hun eigen beslissing’

Amalia, Alexia en Ariane laten zich vaccineren: ‘Het was hun eigen beslissing’

De prinsessen laten zich vaccineren tegen het coronavirus. Dat meldde koning Willem-Alexander woensdag tijdens het staatsbezoek aan Duitsland. “De prinsessen hebben heel duidelijk laten weten dat het hun beslissing was, in overleg met ons.”

Kleine meisjes worden groot

De drie zussen komen allemaal in aanmerking voor een prik. De zeventienjarige Amalia en zestienjarige Alexia mogen zelfstandig beslissen over hun vaccinatie. De veertienjarige Ariane beslist samen met haar ouders, maar haar wens is doorslaggevend. “Ze willen alle drie heel graag hun bijdrage leveren in het front tegen dat verschrikkelijke virus dat ons al bijna anderhalf jaar in de greep heeft” zei Willem-Alexander hierover in een gesprek met de pers. Hij gaat verder: “En hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter het is. Je vaccineert je niet voor jezelf maar voor je medemens, zodat we als maatschappij weer open kunnen gaan.”

Lees ook: 

Gezondheidsraad geeft nieuw advies: nodig alle kinderen vanaf 12 uit voor coronaprik

Disclaimer

De koning benadrukt wel dat het voor iedereen een eigen keuze moet zijn om het vaccin te nemen. Hij geeft aan niet in de positie te willen staan om mensen hiervan te overtuigen. “Mensen mogen daar zelf over beslissen. Wij hebben als gezin het advies volmondig opgevolgd.”

De tekst gaat verder onder de foto

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Klachten 

Eind juni werd besloten dat tieners die in 2004 of later zijn geboren, ook in aanmerking komen voor een vaccinatie. Omdat Amalia in 2003 is geboren zal zij waarschijnlijk al eerder een uitnodiging hebben gehad. Jongeren van twaalf jaar en ouder krijgen het vaccin BioNTech/Pfizer aangeboden. In verreweg de meeste gevallen verloopt een coronabesmetting bij tieners zonder zware klachten. Dit vertaalt zich meestal in hoesten of last hebben van een neusverkoudheid. 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: KoningshuisBeeld: BrunoPress