Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Familie Bibian Mentel roept op tot erehaag: ‘Laten we samen een mooie herinnering creëren’

Familie Bibian Mentel roept op tot erehaag: ‘Laten we samen een mooie herinnering creëren’

Familie Bibian Mentel roept op tot erehaag: ‘Laten we samen een mooie herinnering creëren’

De maandag overleden paralympische snowboardkampioene Bibian Mentel wordt zaterdag 3 april gecremeerd in Laren. Dat meldt de familie op het Instagram-account van Mentel, die op 48-jarige leeftijd overleed aan kanker. De uitvaart moet vanwege de huidige coronamaatregelen plaatsvinden in kleine kring, een hele uitdaging voor een vrouw die door zovelen geliefd werd.

Een laatste groet

Daarom roept de familie op Instagram op om zaterdag een erehaag te vormen, om zo Bibian een laatste groet te brengen. “Omdat we door corona maar een heel beperkt aantal personen kunnen uitnodigen, zullen wij donderdagmiddag of vrijdagochtend de route naar het crematorium bekendmaken, zodat vrienden, kennissen en geliefden langs de route kunnen gaan staan.”

Een mooie herinneringen

“Wij vragen iedereen om hierbij wel de coronamaatregelen streng op te volgen”, wordt het bericht vervolgd. “Dat zou Bibian haar wens zijn. Dus ben lief voor elkaar en hou je aan de maatregelen, maar laten we met z’n allen een mooie herinnering creëeren.” De belangstelling zal ongetwijfeld gigantisch zijn en de beelden indrukwekkend. Alleen al bij het idee krijgen we een brok in onze keel.

Kanker

Bibian kreeg 21 jaar geleden, op haar 27e, voor het eerst een kankerdiagnose, botkanker. Daarna keerde de ziekte maar liefst vijftien keer terug. Begin deze maand kwam naar buiten dat de Paralympisch snowboardkampioene helaas niet meer beter zou worden. Er waren uitzaaiingen geconstateerd in haar hersenen. De artsen vertelden haar dat een behandelplan niet meer mogelijk was en gaven haar het advies om afscheid te nemen van haar dierbaren.

Lees ook
Man Bibian Mentel: ‘Tot de laatste minuut was haar prachtige lach onverwoestbaar’

‘Afscheid nemen was de hel’

Dinsdag verscheen zangeres Samantha Steenwijk aan de desk van RTL Boulevard, om het te hebben over haar goede vriendin Bibian (48), die ze ontmoette tijdens de opnames van Dancing With the Stars. Vanaf moment één hadden de twee een bijzondere band, waar ze geëmotioneerd over vertelde. Afscheid nemen van Bibian noemde ze “de hel”. “Ik denk dat we tien minuten op bed hebben gezeten, omhelsd. En dan moet je zeggen: Tot de volgende keer… Terwijl we allemaal weten dat die niet gaat komen…”, vertelde ze met tranen in haar ogen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bibian Mentel (@bibianmentel)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bibian Mentel (@bibianmentel)

Bron: ANP | Beeld: Bart Honing voor Flair