Je bent hier: Home > Celebs > Tygo Gernandt reageert op kritiek GHB-programma: ‘Het wordt alleen maar heftiger’

Tygo Gernandt reageert op kritiek GHB-programma: ‘Het wordt alleen maar heftiger’

Celebs
Tygo Gernandt reageert op kritiek GHB-programma: ‘Het wordt alleen maar heftiger’

Tygo Gernandt heeft op Radio 538 in Evers staat op gereageerd op de bakken met kritiek die gisteren volgden na de tweede aflevering van zijn EO-programma Tygo in de GHB. In de aflevering was te zien hoe drie GHB-gebruikers onder invloed van de drug in de auto stapten en door woonwijken scheurden.

Lees ook
Barbie geeft interview: ‘Ik ben klaar met drugs en zelfmoordpogingen’

‘We komen er op terug’

“We maken het programma met de GHB’ers, niet over de GHB’ers. Dan maak je dit soort dingen ook mee”, verklaart de acteur. “Ik begrijp dat Veilig Verkeer Nederland hier moeilijk over doet, maar ze hebben nog niet alle afleveringen gezien. We komen hier later op terug en dan zal je zien hoe de politie hiermee omgaat, hoe wij hiermee omgaan.”

‘Dit kan gewoon niet’

Gernandt hoopt met het programma duidelijk te maken hoe gevaarlijk de drug is. “Mensen gaan onder invloed van GHB in het verkeer, dat moeten we tegengaan. Daarom maak ik deze documentaire. Om te laten zien: dit kan gewoon niet.” Tygo benadrukt ook dat er geen cameraman in de auto zat en dat er dus niemand van de crew gevaar heeft gelopen. “We hebben een camera in de auto opgehangen. Er zat niemand bij.”

‘Bizar’

Tot slot waarschuwt Tygo dat het “alleen maar heftiger” wordt naarmate het programma vordert. “Ik heb dingen gezien… je slaat steil achterover. Het is te bizar wat deze drug met je doet.”

Bekijk de tweede, heftige aflevering in onderstaande video. Het fragment in de auto begint bij 34 minuten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: HH