Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Twitter reageert vol lof op bijzonder interview met Monique des Bouvrie in BEAU

Twitter reageert vol lof op bijzonder interview met Monique des Bouvrie in BEAU

Celebs
Twitter reageert vol lof op bijzonder interview met Monique des Bouvrie in BEAU

Zes weken geleden kwam het verdrietige nieuws naar buiten dat de 78-jarige interieurontwerper Jan des Bouvrie is komen te overlijden. Jan was al enige tijd ziek en leed onder andere aan prostaatkanker. Zijn steun en toeverlaat, partner in crime én grote liefde Monique schoof gisteren aan bij BEAU om voor het eerst over het overlijden van Jan te praten.

Intensief afscheid

Aan tafel vertelt Monique openhartig en emotioneel over de laatste momenten van haar man Jan, die er door middel van euthanasie voor koos om na een zwaar ziekbed te gaan slapen. “Het afscheid was heel intensief. We hebben ook een week lang afscheid genomen. Hij kon zelf overigens niet wachten om eruit te stappen. Hij zei: ‘De pijn is onderdrukt’, hij had namelijk morfine. ‘Maar ik voel me heel erg ziek van binnen, maar ik kan niet uitleggen wat het is'”

Uit liefde laten gaan

Volgens Monique stribbelde zijn lichaam tegen en vond Jan het naar eigen zeggen tijd om te gaan. “Het ging ook binnen no time bergafwaarts. Ik moest hem laten gaan. Je moet iemand uit liefde dan laten gaan. En dat is best heel moeilijk, maar it’s the only way.” Monique vertelt aan tafel dat ze haar man enorm heldhaftig vond en hij echt heel graag wilde gaan slapen. “Hij zei dan ook tegen die artsen van: ‘Nou kom op, een beetje opschieten’. Vervolgens kreeg hij een pijnstiller, dat wist ik ook helemaal niet. Ik wist niet hoe het exact in zijn werk zou gaan. Daarna krijg je een slaapmiddel en toen was hij al weg. Het is binnen 15 seconden gebeurd. Zo graag wilde die eruit en zo verzwakt was hij. Uiteindelijk was de euthanasie ook niet meer nodig.”

Lees ook 
Wauw: eerbetoon aan overleden tv-helden op ‘Gouden Televizier-Gala’ met Danny Vera was ‘mooiste ooit’

Reacties op social media

Op Twitter kan het verhaal van Monique op veel liefdevolle reacties rekenen. “Wow, wat een sterke mooie vrouw ben je toch”, “Wat een prachtig interview” en “In alles sijpelt de liefde door tussen die twee. Indrukwekkend interview met Monique des Bouvrie over Jan” luiden enkele reacties op social media. Bekijk via deze link het interview met Monique des Bouvrie in BEAU terug.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Twitter, Brunopress

Shoppen is altijd een goed idee