Je bent hier: Home > Celebs > Trijntje Oosterhuis trekt boetekleed aan na woede-uitbarsting Nikkie Tutorials

Trijntje Oosterhuis trekt boetekleed aan na woede-uitbarsting Nikkie Tutorials

Celebs
Trijntje Oosterhuis trekt boetekleed aan na woede-uitbarsting Nikkie Tutorials

Trijntje Oosterhuis (47) is woensdag enórm op haar plek gezet door beauty-icoon Nikkie de Jager (26), beter bekend als Nikkie Tutorials. Een opmerking van de zangeres schoot Nikkie in het verkeerde keelgat, iets waarvoor ze nu haar excuses aanbiedt.

Transgender-stem

Tijdens een bezoek aan de studio van Radio 538 omschreef Trijntje haar eigen stem op opmerkelijk wijze: “Ik klonk net als een transgender”, aldus de zangeres. Het fragment bereikte de wereldberoemde Nikkie, die eerder dit jaar na dreigementen zelf uit de kast kwam als transgender, die dat op z’n zachtst gezegd niet kon waarderen.

Trijn in trouble

In haar Instagram Stories nagelde ze Trijntje publiekelijk (en dat is nogal wat met bijna veertien miljoen volgers) aan de schandpaal. “Eén van Nederlands grootste artiesten: ‘Ik klink als een transgender’. Ben je helemaal gek geworden?! Jij bent deel van het probleem door zo te stigmatiseren.”

Excuses van Trijntje

Trijntje heeft nu het boetekleed aangetrokken en zich verontschuldigd voor haar uitspraken. “Je hebt helemaal gelijk. Dit was heel dom van mij om te zeggen. Het spijt me heel erg”, reageert ze in haar Instagram Stories. Nikkie heeft de excuses van de zangeres inmiddels aanvaard: “We maken allemaal fouten, maar mensen moeten er op gewezen worden dat zulke ‘grapjes’ erg pijnlijk zijn.”

Chantage

In een uitgebreide, eerlijke en sterke video onthulde de make-upartiest half januari dat ze transgender is. Dat nieuws had ze graag op een ander, zelfgekozen moment met haar fans gedeeld, maar ze voelde zich gedwongen het nu bekend te maken, omdat ze gechanteerd werd. “Ik wilde het op mijn voorwaarden doen”, bekende ze in de video. “Maar ik ben gechanteerd door mensen die mijn verhaal wilden lekken naar de pers. In het begin was dat beangstigend. We leven in een wereld waar haat bestaat. Het is smerig. En ik weet dat de chanteurs kijken. Maar ik ben niet bang. Naar de mensen die me hebben gechanteerd: deze middelvinger is voor jullie. Geniet er maar van.”

Lees ook
Vriend NikkieTutorials hoorde transgendernieuws pas later: ‘Hij was uiteraard in shock’

Wereldwijde steun

Haar coming out was wereldnieuws. De grootste sterren toonden hun respect en liefde, maar ook veel BN’ers staken de YouTube-ster een hart onder de riem. Onder (vele) anderen lieten zangeressen Ariana Grande en Lady Gaga, actrice Lena Dunham en topmodellen Emily Ratajkowski, Karlie Kloss en Romee Strijd van zich horen. Ook goede vriend Fred van Leer, Nielson, Jessie Jazz Vuijk, Negin Mirsalehi, Rik van de Westelaken, Paul de Leeuw en anderen waren trots en onder de indruk. Een week na de bekendmaking kreeg Nikkie zelfs de kans haar verhaal te doen in de talkshow van Ellen DeGeneres.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Shoppen is altijd een goed idee