Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > En wéér een ‘Mocro Maffia’-acteur onder vuur na videorel: jongen van 12 had beter moeten nadenken

En wéér een ‘Mocro Maffia’-acteur onder vuur na videorel: jongen van 12 had beter moeten nadenken

En wéér een ‘Mocro Maffia’-acteur onder vuur na videorel: jongen van 12 had beter moeten nadenken

Anderhalve dag nadat acteur en zanger Bilal Wahib onder vuur kwam te liggen vanwege het overhalen van een minderjarige om zijn geslachtsdeel te tonen op sociale media, is de storm rondom zijn persoon nog allesbehalve gaan liggen. Al meerdere ‘Mocro Maffia’-collega’s van Bilal spraken zich uit over de gebeurtenissen, de één echter wat voorzichtiger dan de ander. Het gevolg: ook ICE, Tonnano in de serie, heeft zich moeten verontschuldigen voor zijn gedrag.

Heftige taal

ICE, die officieel als Khalid Alterch door het leven gaat, liet woensdag in (tja, misschien moeten ze dat gewoon even niet meer doen?!) óók een Instagram Live-sessie zich niet al te handige uitspraken ontglippen. In de live-video werd behoorlijk gescholden en eigenlijk kwam het erop neer dat de rapper en acteur het 12-jarige slachtoffer – indirect – een “hoer” noemde.

‘Dan ben je een hoer’

“Jullie kinderen, ik zeg ook tegen jullie: als iemand jou doekoe geeft om iets te laten zien, je bent een hoer! Willen jullie een hoer zijn?”, schreeuwde Khalid in de video, die rondgaat op Twitter. Als één van zijn vrienden in de livestream opmerkt dat het zielig is voor de jongen, schudt hij afkeurend zijn hoof. “Zulke dingen, broer. Weg, ver”, horen we hem zeggen.

De tekst gaat verder onder de tweet.

‘Mocro Maffiosi vallen van voetstuk’

Meerdere BN’ers spreken schande van de video van Khalid. Onder anderen Op1-gezicht Talitha Muusse, schrijver en presentator Özcan Akyol en journalist Antoinnette Scheulderman zijn níet over de actie te spreken. “Al m’n Mocro Maffia-helden, ineens tuimelen ze stuk voor stuk van hun voetstuk”, aldus Antoinette. Özcan schrijft: “Die gast is licht verstandelijk beperkt, die zo aan het schreeuwen is. I know for sure.”

Excuses

In een nieuwe video op Instagram komt ICE inmiddels terug op zijn uitspraken. “Lieve mensen, gisteren heb ik al mijn volgers proberen te waarschuwen dat je niet je broek moet uitdoen en onder geen enkel beding je geslachtsdeel moet laten zien. Wat iemand ook vraagt of belooft, doe het NIET”, begint hij. “Hierbij heb ik in mijn emotie woorden gebruikt die ik niet had moeten gebruiken. Maar focus je alsjeblieft op mijn boodschap”, benadrukt Khalid. Verder spreekt de acteur en rapper ook de 12-jarige in kwstie en zijn familie aan. “Als mijn verkeerde woorden jullie gisteren hebben gekwetst, dit was niet mijn intentie. Ik wilde een hele duidelijke boodschap afgeven en heb dit op een niet-pedagogische manier gedaan.”

Lees ook
Bilal Wahib doet vanavond zijn verhaal over omstreden video in ‘BEAU’: Twitter stroomt nú al vol boze reacties

Bilal in Beau

Woensdagavond kwam Bilal via zijn advocaat al met een eerste reactie na het incident. “Hij geeft toe dat hij een enorme fout heeft gemaakt”, aldus Nienke Hoogervorst. “Het was een onbezonnen daad en een totaal misplaatste grap, zegt hij. Hij is enorm aangeslagen, ook omdat hij alles nu ziet instorten.” Nadat het nieuws naar buiten kwam, werden direct meerdere samenwerkingen van Bilal stopgezet. Vanmiddag werd ook bekend dat Bilal en Oussama Ahammoud, getuige in de zaak, voor de rest van hun leven niet meer welkom zijn op Instagram. Vanavond schuift Bilal aan in de talkshow van Beau van Erven Dorens, die hem volgens velen beter niet als gast had moeten uitnodigen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ICE❄️ (@icemanvieze)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ICE❄️ (@icemanvieze)

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Still via Instagram