Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Tim Hofman zet tattoo voor overleden ‘Over Mijn Lijk’-kandidate en ervaart bijzonder toeval

Tim Hofman zet tattoo voor overleden ‘Over Mijn Lijk’-kandidate en ervaart bijzonder toeval

Tim Hofman zet tattoo voor overleden ‘Over Mijn Lijk’-kandidate en ervaart bijzonder toeval

Presentator Tim Hofman heeft een nieuwe tatoeage laten zetten die hij opdraagt aan deelneemster Fabienne uit het programma ‘Over Mijn Lijk’. Tim deelt een foto van de tatoeage op Instagram.

Bijzonder toeval

Toevalligerwijs heeft de presentator de tattoo laten zetten op de sterfdag van Fabienne. De afspraak om de tattoo te zetten was al eerder gemaakt, zonder te beseffen om welke datum het ging. “Tijd terug dus die afspraak gemaakt, tekst aangeleverd, niet meer over nagedacht tot vandaag. Dan vanmorgen. Bericht gestuurd naar haar tweelingzus: ik dacht aan haar en haar familie, want vandaag is de dag dat Fabienne precies een jaar geleden onder zijl ging om te gaan sterven”, aldus Tim in zijn post zondag. “En ik typ dat, stuur het en denk ‘krijg nou de tering’. Ik besef dat ik zonder nadenken op deze regenachtige (!) zondag een mooie les van Faab op mijn lichaam laat vereeuwigen. Óp deze dag. Noem het toeval, lot, een teken, maar mooi is het in ieder geval.”

‘Niet wachten tot de storm voorbij is’

De tekst ‘dansen in de regen’ staat nu vereeuwigd op Hofman’s arm. “Dat is namelijk wat Fabienne tijdens het maken van Over Mijn Lijk altijd tegen me zei: niet wachten totdat de storm voorbij is, gewoon dansen in de regen”, aldus de 31-jarige presentator. “Tijd is niet gratis. Goeie woorden om mee te nemen in je dagelijks leven, zeker in tijden van een pandemie, en dus ook goed genoeg om ze op mijn lichaam te zetten.”

Tumor

In de zomer van 2017 kreeg Fabienne last van haar linkeroog. De doktoren denken in eerste instantie aan holteontsteking of droge ogen, maar na drie weken is haar situatie niet veranderd. Er bleek een tumor achter haar oog te zitten. De tumor groeide 1 centimeter per maand en drukte tegen haar hersenvlies en schedelbasis. Eén van de zwaarste chemo’s deed een deel van de tumor slinken, maar een ander deel bleef hard groeien. Op 19 december 2017 kreeg Fabienne te horen dat ze niets meer voor haar konden doen. Artsen gaven haar een levensverwachting van drie tot zes maanden: ze overleed op 26 mei 2019.

Lees ook
Kijkers ‘Over mijn lijk’ over eerste aflevering met Tim Hofman: ‘Wat kan hij niet?’

Feestende hond

Naast de tekst is ook een illustratie van een hondje met een feesthoed en zonnebril getatoeëerd. “Geen idee waar het idee van die hond met een zonnebril en feesthoedje vandaan komt. Kan me niet herinneren dat ik er specifiek om heb gevraagd, maar hij zit er. Kan gebeuren”, sluit Tim lachend af.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

vandaag gebeurde er iets bijzonders. @lizekorpie zou haar eerste tattoo laten zetten (gelukt!), en vroeg een tijdje terug of ik mee wilde. beetje gekke dag, zondag, maar absoluut ging ik mee, ik was wel weer toe aan nieuws. dus Lize een afspraak maken voor ons, ik DMen met de tattoo-artiest. ‘wat wil je?’ vroeg ze. dat wist ik wel, ik wilde ‘dansen in de regen’. dat is namelijk wat Fabienne tijdens het maken van Over Mijn Lijk altijd tegen me zei: niet wachten tot de storm voorbij is, gewoon dansen in de regen. tijd is niet gratis. goeie woorden om mee te nemen in je dagelijks leven, zeker in tijden van een pandemie, en dus ook goed genoeg om ze op mijn lichaam te zetten. nou, tijd terug dus die afspraak gemaakt, tekst aangeleverd, niet meer over nagedacht tot vandaag. dan vanmorgen. bericht gestuurd naar tweelingzus @yentt_: ik dacht aan haar en haar familie, want vandaag is de dag dat Fabienne precies een jaar geleden onder zijl ging om te gaan sterven. en ik typ dat, stuur het en denk ‘krijg nou de tering.’ en besef dat ik zonder nadenken op deze regenachtige (!) zondag een mooie les van Faab op mijn lichaam laat vereeuwigen. óp deze dag. noem het toeval, lot, een teken, maar mooi is het in ieder geval. dus Faab, je bent niet vergeten hier. er wordt gedanst, ook als het regent. en als ik het dreig te vergeten kijk ik even op mijn rechter arm. proost op jou. verder: geen idee waar het idee van die hond met een zonnebril en een feesthoedje vandaan komt, ik hou niet per se van honden, met of zonder hoedje, kan me niet herinneren dat ik er specifiek om heb gevraagd, maar hij zit er. kan gebeuren hahaha.

Een bericht gedeeld door Tim Hofman (@debroervanroos) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, BNN VARA | Beeld: Brunopress