Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Tim Hofman is klaar met stereotypering: ‘Ik sta met roze sokken en nagellak op in de sportschool’

Tim Hofman is klaar met stereotypering: ‘Ik sta met roze sokken en nagellak op in de sportschool’

Tim Hofman is klaar met stereotypering: ‘Ik sta met roze sokken en nagellak op in de sportschool’

In een gesprek op NPO Radio 1 heeft televisiemaker Tim Hofman laten weten dat hij het jammer vindt dat mensen zich soms vastklampen aan stereotype beelden die bestaan bij mannenlijk- en vrouwelijkheid. 

Winq Diversity Award

“Ik voel mij helemaal niet thuis bij masculiniteit die zich uit in seksisme. Of bij het beeld hoe mannen met gevoelens om zouden moeten gaan. Ik zou niet weten waarom ik geen nagellak of make-up zou mogen dragen.” Tim combineert zelf het liefst allerlei elementen waar hij zich goed bij voelt. “Ik sta in de sportschool op roze sokken en met nagellak op 200 kilo te tillen.” Afgelopen jaar werd de televisiemaker bekroond met de Winq Diversity Award, omdat hij zich vaak inzet voor lhbtiq+’ers in Nederland. Dit terwijl hij zelf niet tot de regenboogfamilie behoort.

Lees ook
Kiki in ‘Over Mijn Lijk’ over haar angst voor de dood: ‘Ik heb gewoon bedacht dat het iets heel moois is’

Niet opvallen

Ook zou Tim Hofman vaker een rok willen dragen. “Dat zit ook lekker. Maar ik kies er soms voor om een spijkerbroek, een T-shirt en een pet te dragen om niet op te vallen.” Als voorbeeld noemt hij het programma Over Mijn Lijk, waarin hij jongeren volgt die ongeneeslijk ziek zijn. “Bij dat programma moet het niet over mij gaan, maar om de mensen die gaan sterven. Dan moet ik daar niet in een rok of op hakken gaan staan, dat kan mensen afleiden. Ik vind het soms al ingewikkeld dat ik armen vol tatoeages heb.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress