Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Eíndelijk: Ticketmaster komt met oplossing tegen doorverkoop concertkaartjes

Eíndelijk: Ticketmaster komt met oplossing tegen doorverkoop concertkaartjes

Eíndelijk: Ticketmaster komt met oplossing tegen doorverkoop concertkaartjes

Er zijn weinig momenten meer frustrerend dan ondanks héél veel moeite geen kaartjes voor een (vervolgens uitverkocht) Adele-, Ed Sheeran- of Beyoncé-concert scoren, maar ze daarna wel nog voor het vierdubbele te koop zien staan op andere websites. Na de massale klaagzang van de afgelopen jaren lijkt er éindelijk een einde te komen aan die nare doorverkoopspelletjes; Ticketmaster kondigt maatregelen aan.

Lees ook
Ed Sheeran bezorgd om zwarte handel concertkaartjes

Handelaars

De kaartverkoopsite heeft laten weten te stoppen met de dienst waar mensen concertkaartjes kunnen doorverkopen. Om sites als Seatwave was veel te doen, omdat handelaars de dienst zouden gebruiken om snel geld te verdienen.

‘Er komt een nieuwe dienst’

“We hebben geluisterd en we horen jullie. Secundaire sites zijn niet goed genoeg meer en jullie zijn het zat dat anderen tickets opkopen zodat ze die met winst kunnen doorverkopen”, laat Ticketmaster weten. In plaats daarvan komt er een nieuwe dienst, waar mensen tickets met elkaar kunnen uitwisselen “voor het aankoopbedrag of minder”. Begin volgend jaar is die in Nederland beschikbaar.

Onderzoek wees niets uit

De Autoriteit Consument en Markt had twee jaar geleden onderzoek gedaan naar de verkoop via sites als Seatwave. Aanleiding was de doorverkoop van kaartjes voor Adele. Dat optreden was razendsnel uitverkocht. De verkochte kaartjes werden vervolgens voor veel geld doorverkocht. Dat onderzoek stopte na een paar maanden, omdat er geen bewijs was dat de hoge ticketprijzen niet door de beugel konden. Als er weinig kaartjes beschikbaar zijn, terwijl veel mensen een kaartje willen hebben, is het logisch dat de prijzen worden opgedreven, aldus de autoriteit.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Giphy