Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Na ‘Robinson’ zou Thomas zijn vriendin ten huwelijk vragen, maar deed het niet: wat ging er mis?

Na ‘Robinson’ zou Thomas zijn vriendin ten huwelijk vragen, maar deed het niet: wat ging er mis?

Na ‘Robinson’ zou Thomas zijn vriendin ten huwelijk vragen, maar deed het niet: wat ging er mis?

Hij is één van dé survivalsterren van het huidige seizoen van ‘Expeditie Robinson’, Thomas Roobrouck (31). Hij heeft zo’n beetje de helft van zijn expeditie vertoeft op winnaarseiland en verzekerde zich als eerste van een plaats in de grande finale. Maar tijdens de uitzending van afgelopen week ontdekten we dat hij de absolute hoofdprijs al thuis op de bank had zitten. Tijdens de opnames besefte Thomas dat hij zijn vriendin bij thuiskomst meteen ten huwelijk wilde vragen. Toch liep dat anders dan verwacht…

Meer aandacht voor gezin

Tijdens zijn tijd op winnaarseiland had Thomas eindeloos tijd om na te denken. Hij kwam tot de conclusie dat hij meer tijd en aandacht moest gaan geven aan zijn vrouw en zoontje Julian. “Ik besteed er al veel aandacht aan, maar ik besef me nu dat ik dat nog meer moet doen en dat ik minder bezig moet zijn met werken en materialisme. Als ik terugkom, ga ik toch wel een paar dingen anders aanpakken”, hoorden we Thomas zeggen in de uitzending.

Huwelijksaanzoek

Als Jorik hem later voor de zoveelste keer komt vergezellen op winnaarseiland, biecht hij op: “Als ik terugkom, komt m’n meisje me ophalen op de luchthaven. Dan ga ik haar ten huwelijk vragen. Ik heb hier ingezien dat zij echt de wereld voor mij is en dat er achter elke sterke man nog een veel sterkere vrouw staat. Ik kwam nog een vonkje tekort om haar ten huwelijk te vragen en die heb ik hier gekregen dankzij Robinson.” Thomas was van plan dat met een op strand gevonden ring te doen, een ring die hem veel kracht bood op een moment dat hij het hard nodig had.

Vreemd laatste jubileum

Tijdens een één op één-proef met Jorik om de eerste finaleplaats zien we Thomas in tranen als een brief van zijn geliefde aan hem wordt voorgelezen. “Ik besef meer dan ooit dat je gewoon m’n soulmate, beste vriend en grote liefde bent”, liet ze weten. Thomas breekt als ze hem eraan herinnert dat ze tijdens zijn eilandavontuur hun driejarig jubileum alleen moest vieren en dat dat een vreemde gewaarwording was. Gek genoeg was dat eenzame jubileum ook meteen hun laatste…

‘Het werkte niet meer’

Thomas, wonend in het Belgische Vichte en in het dagelijks leven werkzaam als zelfstandig elektriciën, is inmiddels niet meer samen zijn vriendin. “De vrouw over wie ik het tijdens het programma had… Die is inmiddels mijn ex. Expeditie Robinson is vorige zomer opgenomen. Onze wegen zijn sindsdien uiteengegaan. Toen ik terug was van Expeditie Robinson merkte ik dat het tussen ons niet meer zou werken”, vertelt hij in een interview met het weekblad TV Familie.

Nieuwe vlam

Mocht je nu snel in een kano willen springen om naar Thomas toe peddelen: vrijgezel is hij ook niet. “Kort nadien leerde ik mijn nieuwe vriendin kennen. Roxie heet ze. Ja, het kan allemaal snel gaan. Ondertussen zijn we een paar maanden samen en het is perfect tussen ons. Mijn zoontje is trouwens niet van mijn vorige relatie, maar van m’n relatie daarvoor.”

Lees ook
Romy Monteiro open over afgeblazen huwelijk: ‘Alles was al geregeld’

Wie wint de reeks, een Belg óf een Nederlander?

Wie Thomas’ tegenstanders worden en of hij de finale ook daadwerkelijk gaat winnen, is vanavond om 20.30 uur te zien bij Videoland. Aanstaande maandag is de winnaar te gast in een nieuwe aflevering van Robinson Confessions NL vs BE.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard, Viva | Beeld: Videoland