Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Thomas Berge: ‘Toen Myrthe en ik uit elkaar gingen, heb ik dat verre van netjes gedaan’

Thomas Berge: ‘Toen Myrthe en ik uit elkaar gingen, heb ik dat verre van netjes gedaan’

Celebs
Thomas Berge: ‘Toen Myrthe en ik uit elkaar gingen, heb ik dat verre van netjes gedaan’

Dertig worden een dingetje? Niet voor zanger en tekstschrijver Thomas Berge, die zit tegenwoordig prima in zijn vel. ‘Het klinkt arrogant als je zegt dat je nergens spijt van hebt. Maar ik ben mezelf zo hard tegengekomen, dat spijt niet meer nodig is.’

Hij wilde graag in ‘zijn’ stad afspreken, Alphen aan den Rijn. Hij woont er weer sinds kort. Dichtbij zoon Jack en Myrthe, in Nederland bekend geworden door de serie Nederlandse Hollywood Vrouwen (2011). “Nee, we zijn niet meer samen, maar we zijn natuurlijk nog wel samen een gezin. En dat gaat heel goed. Over zijn gemoedstoestand zegt hij dat hij lekker in zijn vel zit. Er is rust in de tent. En er komen leuke dingen op zijn pad.

Het lijkt me vooral lastig, dat alles meteen op die radar staat.

“Ja, dat is het ook. Maar ik ben niet anders gewend. Vanaf mijn twaalfde zing ik en sta ik in de spotlights. En dat is niet erg als het om mijn muziek gaat, maar al die privédingen zou ik liever in de luwte willen houden. Soms voelt het alsof heel Nederland meekijkt in mijn slaapkamer. Als het op de liefde aankomt, is opgeven niet mijn sterkste kant. Mijn grootste valkuil is dat ik een pleaser ben. Ik wil het mensen altijd naar de zin maken en vergeet mezelf dan. Dat is ook wel iets waar ik nu erg mee bezig ben, dat ik zelf zorg dat ik gelukkig ben en dat niet laat afhangen van anderen.”

Lees ook
Myrthe Mylius haalt flink uit naar ex Thomas Berge

Is er ook iemand die een beetje op jou past?

“Ik heb nu heel veel steun aan Myrthe. Ik vind het fijn dat we dicht bij elkaar wonen. We zien elkaar vaak, we doen leuke dingen samen. Voor Jack is dat ook heel fijn.”

Wat voor vader ben je voor hem?

“Streng, maar ook heel lief en warm. Ik wil hem meegeven dat hij alles kan. Dat hij alles kan zijn, worden of doen. Mijn ouders hebben me daar nooit in geremd en dat is iets wat ik nu heel erg waardeer. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik mijn passie, muziek, kon volgen. Voor Jack geldt hetzelfde. Hij is nu erg bezig met de wetenschap en dan zorgen wij dat hij naar een soort klasje gaat waar ze blauw vuur maken, of rood schuim. Ik vind het belangrijk om hem daarin te stimuleren. Hij gaat ook elke vrijdag naar muziekles omdat ik zie dat hij muziek leuk vindt.”

Zijn de muzikale genen doorgegeven?

“Ja, dat durf ik wel te zeggen. Hij pakt dingen snel op en zingt allerlei liedjes. Kinderen voor Kinderen is nu zijn ding, dat vindt hij heel tof.”

Was jij als klein jongetje al met muziek bezig?

“Ze noemden mij op school de lopende radio. Ik was altijd met muziek bezig, altijd aan het zingen. Ik wist al daarom al heel vroeg wat ik wilde doen. Waar dat vandaan kwam? Mijn ouders zijn muzikaal, muziek was dus altijd aanwezig in huis. Mijn moeder zingt in een koor en mijn vader speelt in een band.” Dan, na een stilte: “Ik heb eigenlijk nooit nagedacht over de reden waarom ik wilde zingen. Maar nu denk ik dat die veelomvattender is dan alleen het aanbod van muziek bij ons thuis. Het zit voor mij meer in het willen zorgen voor een ander.”

Bedoel je daarmee dat je dat als zanger ook zorgt voor mensen?

“Ja. Ik heb een paar waarden heel hoog staan en zorgen voor is daar één van. Mijn missie is om mensen te helpen, op welke manier dan ook. Dus dat kan zijn met mijn teksten die raken, mijn muziek die ze mooi vinden, maar ook met een verhaal. Door te praten over dingen die ik zelf heb meegemaakt kan ik anderen misschien helpen.”

Heeft je knipperlichtrelatie met Cassidy je iets geleerd dat je door kunt geven?

“Daar is het misschien wel te vroeg voor. Het is net een paar maanden uit. Ik ben overigens wel aan het kijken wat mijn rol daarin is geweest. En waarom het voor mij goed voelt om nu alleen te zijn. Ik heb een aantal waarden op papier gezet waarvan ik vind dat mijn partner die zou moeten hebben. En dat klinkt misschien heel stom, alsof je de liefde kunt bezweren, maar pas als al die punten matchen wil ik ergens instappen. En als het niet zo is, ga ik het ook niet doen.”

Het klinkt allemaal heel verstandig, dat je de tijd neemt voor jezelf en kijkt wat belangrijk is voor jou.

“Het is de eerste keer dat ik écht voor mezelf zorg. En dat doe ik stap voor stap. Daarom is het voor mij nu goed om even alleen met mezelf te zijn.”

Lees ook
Hanna Verboom: ‘Hoe meer ik deed, hoe gelukkiger ik zou worden. Dat kon alleen maar misgaan’

Als je dan zo alleen bent en alles overdenkt, heb je dan ook spijt van dingen?

“Dat vind ik moeilijk om te zeggen. Het klinkt misschien arrogant als je zegt dat je nergens spijt van hebt, maar ik ben mezelf zo hard tegengekomen dat spijt niet meer nodig is. En gelukkig kun je dingen ook weer goedmaken. Toen Myrthe en ik uit elkaar gingen, heb ik dat verre van netjes gedaan. Daar baalde ik van, ook voor Jack.”

Welke steken had je laten vallen?

“Ik had veel te weinig aandacht voor haar. Voor dat wat ze deed, voor de persoon wie ze is. Iedereen wil gehoord en gezien worden, maar ik deed dat gewoon niet. Ook in die zin is ouder worden fijn, dat je jezelf een schop onder je kont kunt geven.”

Het hele interview lees je in Flair 11-2020. Deze ligt t/m 17 maart in de schappen. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

❤️❤️❤️

Een bericht gedeeld door THOMAS BERGE (@thomasbergeofficial) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Met de laarzen door de drek ! Shoot voor de @flair_nl , met groot interview.. Dankjewel @barthoningh @lindahuiberts @eliseverhoevenfashion voor de fijne dag !

Een bericht gedeeld door THOMAS BERGE (@thomasbergeofficial) op

Tekst: Saskia Smith | Beeld: Bart Honingh

Shoppen is altijd een goed idee