Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Thekla Reuten bekroond op Woodstock Filmfestival

Thekla Reuten bekroond op Woodstock Filmfestival

Thekla Reuten bekroond op Woodstock Filmfestival

Actrice Thekla Reuten heeft op het Woodstock Filmfestival in New York een prijs in ontvangst mogen nemen, voor haar rol in de Nederlandse speelfilm Schone Handen. De film is geregisseerd door Tjebbo Penning.

Verfilming van boek
De film ‘Schone Handen’ is een verfilming van het gelijknamige boek van René Appel. Het verhaal gaat over een drugshandelaar, die voor zijn gezin uit het criminele circuit wil stappen. De dol van drugshandelaar wordt vertolkt door Jeroen van Koningsbrugge. Reuten speelt de rol van zijn vrouw, die voor een lastige keuze komt de staan wanneer hij de drugwereld maar niet achter zich kan laten.

Uitmuntende rol
De 41-jarige Thekla wordt geprezen door de jury van het Woodstock Filmfestival, om haar ‘uitmuntende acteerprestaties’ in de film Schone Handen. Het beroemde festival heeft als doel om buitenlandse films onder de aandacht van het Amerikaanse publiek te brengen. Dit jaar vindt de 17e editie van het Filmfestival plaats.

Amerikaans succes
Actrice Thekla Reuten werd geboren in Bussum, maar speelde al rollen in allerlei Amerikaanse en Britse films. Zo schitterde de blondine naast George Clooney in ‘The American’, speelde ze een rol in de BBC serie ‘Restless’ en speelde ze samen met Colin Farrel in de film ‘In Bruges’. Momenteel werkt de actrice in Londen aan de nieuwe Marvel-serie Lucky Man, waarin ze een belangrijke rol speelt.

Bron: RTL

Lees ook: