Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > WAT?! The Weeknd kan geen liedjes schrijven zonder drugs

WAT?! The Weeknd kan geen liedjes schrijven zonder drugs

WAT?! The Weeknd kan geen liedjes schrijven zonder drugs

Woensdagavond stond hij nog op het podium van de Victoria’s Secret Fashionshow, waar hij voor de eerste keer oog in oog kwam te staan met zijn ex-vriendin Bella Hadid. De zanger bracht er zijn nieuwste hit ‘Starboy’, maar die zou op een vreemde manier tot stand zijn gekomen. De 26-jarige Abel vertelde namelijk zonet in een interview dat hij geen liedjes kan schrijven als hij niet onder invloed is van drugs. Euhm, wat?!

Abel Tesfaye, beter bekend als The Weeknd, heeft zonet een opmerkelijke uitspraak gedaan tijdens zijn interview met The Guardian. Zo zou de 26-jarige zanger al zijn grote hits geschreven hebben terwijl hij onder invloed was van drugs, of met andere woorden ‘high’. En hoewel hij tegenwoordig al veel minder verdovende middelen zou gebruiken, lukt het hem nog steeds niet om nuchter te componeren.

“Ik zal heel eerlijk zijn. Deze laatste paar platen heb ik er steeds naar teruggegrepen”, zei Abel in het interview. “Zelfs voor dit nieuwe album. Ik had een writer’s block en dan dacht ik: ik kan dit niet nuchter.

De zanger deed de uitspraak nadat zijn vierde album ‘Starboy’ onmiddellijk in de Amerikaanse top 10 kwam binnengestroomd, maar hij zou naar eigen zeggen al veel minder drugs nodig gehad hebben dan bij zijn vorige albums.

“Toen ik niets anders te doen had dan muziek maken, was het heel zwaar. Drugs waren mijn steun en toeverlaat. Op mijn eerste plaat staan liedjes van zeven onsamenhangende minuten, elke gedachte die ik had toen ik onder invloed was. Dat zie ik mezelf nu niet meer doen”, vertelde de zanger.

The Weeknd staat op 24 februari 2017 in de Ziggo Dome in Amsterdam met zijn nieuwe wereldtournee ‘Starboy: Legend of the Fall’.

Lees ook: