Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Dit is zó tof: ‘The Handmaid’s Tale’-auteur schrijft na 33 jaar vervolg op bestseller

Dit is zó tof: ‘The Handmaid’s Tale’-auteur schrijft na 33 jaar vervolg op bestseller

Nieuws & Maatschappij
Dit is zó tof: ‘The Handmaid’s Tale’-auteur schrijft na 33 jaar vervolg op bestseller

Margaret Atwood, de schrijfster van The Handmaid’s Tale, zal een vervolg schrijven op haar bestseller uit 1985, meldt The Guardian. Het vervolg krijgt de titel The Testaments.

Lees ook
Nagelbijten! Híer kun je de thriller die GTST’s Janine heeft geschreven écht lezen

Megasucces

Dat er hernieuwde interesse in het boek is, is niet zo vreemd: de met prijzen overladen serie gebaseerd op het verhaal – met actrice Elisabeth Moss in de hoofdrol – is zó’n groot succes, dat er in 2019 alweer een derde seizoen uitkomt.

Geen rechten voor vrouwen

The Handmaid’s Tale beschrijft een bizarre religieuze denkbeeldige samenleving waarin vrouwen geen rechten meer hebben en alleen worden gebruikt om kinderen te baren. Het vervolg zal zich vijftien jaar na het einde van het eerste boek afspelen. Drie vrouwen krijgen daarin het woord en borduren verder op het verhaal van het eerste boek. “Alles wat jullie me ooit hebben gevraagd over Gilead en hoe het land functioneert, is de inspiratie voor dit boek”, heeft Atwood laten weten op sociale media. “De rest van mijn inspiratie komt uit de samenleving waarin we nu leven.”

Andere invulling

Het vervolg heeft geen connectie met de televisieserie, die in Nederland te zien is bij Videoland. Het tweede en derde seizoen van de serie volgen hun eigen verhaal, dat wordt geschreven door de televisiemakers zelf.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee