Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Tess Milne: ‘Ik voelde me heel schuldig dat ik die verkrachting had laten gebeuren’

Tess Milne: ‘Ik voelde me heel schuldig dat ik die verkrachting had laten gebeuren’

Celebs
Tess Milne: ‘Ik voelde me heel schuldig dat ik die verkrachting had laten gebeuren’

“Ik heb jaren van mijn leven verspild doordat ik geen professionele hulp zocht en dacht dat ik het zelf wel kon verwerken”: het is een van de openhartige quotes van Tess Milne in gesprek met Grazia. De presentatrice wil slachtoffers van seksueel misbruik op het hart drukken om hulp te zoeken.

Precies een maand geleden deed Tess een heftige onthulling in het YouTube-kanaal van Spuiten en Slikken: op haar negentiende is ze verkracht door een jongen. Daarover zei ze toen: “Ik kan er nu over praten gelukkig. Ik heb een nare ervaring gehad met een jongen die mij verkracht heeft.”

Verlichting

In dat gesprek legde Tess uit dat ze er jaren over heeft gezwegen, tot dat ze het niet langer voor zich kon houden. Haar tweelingzus hoorde het heftige nieuws als eerste. “Pas toen ik zag dat ik andere mensen kon helpen met mijn verhaal, kreeg ik verlichting.”

Taboe doorbreken

Met die levensles hoopt ze nu andere slachtoffers te inspireren. In Grazia zegt ze: “Ik heb jaren van mijn leven verspild doordat ik dat niet deed en dacht dat ik het zelf wel kon verwerken. Pas twee jaar geleden ben ik er serieus mee gaan dealen. Ik weet zeker dat er heel veel vrouwen zijn die iets soortgelijks hebben meegemaakt.”

Gedrogeerd

In het interview vertelt de 31-jarige dat ze op de bewuste avond al het gevoel had dat er iets niet in de haak was. “Ik weet nog dat ik dacht: Tess, cool doen, niet laten merken dat je je ongemakkelijk voelt. Onbewust voelde ik dat doen alsof er niks aan de hand was, het beste overlevingsmechanisme was.” De presentatrice zegt de details van wat haar precies is aangedaan liever voor zichzelf te houden, maar deelt wel haar vermoeden dat er GHB in haar drankje is gedaan.

Lees ook:
Bijzonder: Tess Milne en haar tweelingzus zijn tegelijk zwanger

Schuldgevoel

Tess hoopt dat ze door haar verhaal te vertellen, kan helpen seksueel geweld uit de taboesfeer te halen. “Als iemand tegen je zin in in je is geweest, schaam je je zo erg. Ik voelde me heel schuldig dat ik dit had laten gebeuren. Dat schuldgevoel slaat helemaal nergens op, dat vind ik heel belangrijk om te benadrukken. Wij vrouwen zijn al snel geneigd te denken dat we medeplichtig zijn. Dat is complete bullshit.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, VIVA.nl | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee