Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Wauw: eerbetoon aan overleden tv-helden op ‘Gouden Televizier-Gala’ met Danny Vera was ‘mooiste ooit’

Wauw: eerbetoon aan overleden tv-helden op ‘Gouden Televizier-Gala’ met Danny Vera was ‘mooiste ooit’

Celebs
Wauw: eerbetoon aan overleden tv-helden op ‘Gouden Televizier-Gala’ met Danny Vera was ‘mooiste ooit’

Het Televizier-Ring Gala heeft donderdagavond iets meer dan 1,8 miljoen kijkers getrokken. Best aardig, maar karig in vergelijking met 2019, toen het prijzencircus op NPO1 een record van ruim 2,5 miljoen kijkers trok. Al die mensen die níet hebben gekeken, hebben wel iets gemist. Volgens Beau van Erven Dorens zijn overleden televisiehelden immers nooit zó mooi geëerd als donderdagavond. En inderdaad, dat was best indrukwekkend.

‘Ik hield het niet droog’

Het muzikaal eerbetoon aan de overleden tv-sterren heeft tijdens het Gouden Televizier-Gala diepe indruk gemaakt op Beau van Erven Dorens. “Zo mooi zijn de overleden tv-helden nog nooit geëerd”, blikt Beau na afloop van de avond terug op Instagram. “Ik hield het niet droog.”

Licht in het donker

Op de klanken van Danny Vera’s hit Rollercoaster werd tijdens de versoberde avond stilgestaan bij de bekende Nederlanders die het afgelopen jaar stierven. Onder hen waren Aart Staartjes, Marc de Hond, Liesbeth List, Kees Driehuis, Jules Deelder en de afgelopen week overleden Jan des Bouvrie. Vera speelde zijn hit aan de Amstel, vlak buiten Koninklijk Theater Carré, waar de tv-prijzen werden uitgereikt. Ondertussen liepen goede vrienden en collega’s ter nagedachtenis van de overledenen vanaf het podium binnen naar buiten, waar ze grote, witte, lichtgevende ballen neerlegden op het water.

De tekst gaat verder onder de video.

Wat een giller

Voor Beau was het in memoriam één van de hoogtepunten van de avond. Het andere was het optreden van Gerard Joling. Hij opende het gala samen met Glennis Grace, met wie hij het in coronatijd toepasselijke nummer The Show Must Go On van Queen zong. Met zijn kenmerkende hoge noten blies hij nog net niet de ruiten uit de gevel.

Geen prijs voor Beau

In tegenstelling tot de afgelopen jaren ging Beau donderdag met lege handen naar huis. “Helaas strijd om Zilveren Televizier-Ster verloren, maar was een mooie avond”, aldus Beau, die de onderscheiding voor beste presentator naar Tim Hofman zag gaan. “Bedankt lieve mensen die op mij hebben gestemd! Volgend jaar beter!”

Tim harkt alle prijzen binnen

De kijkersprijs voor beste programma ging dit jaar naar Over mijn lijk. Het BNNVARA-programma versloeg met 63 procent van de stemmen favoriet Beste Zangers en Nick, Simon & Kees: Homeward Bound (beiden AVROTROS). Beste Zangers grijpt al voor de derde keer mis. Voor Tim Hofman kon de avond al niet meer stuk. Hij won naast de Televizier-Ster voor beste presentator en de Ring voor beste programma ook de prijs voor beste onlinevideoserie met zijn YouTube-programma #BOOS.

Lees ook
Tim Hofman zet tattoo voor overleden ‘Over Mijn Lijk’-kandidate en ervaart bijzonder toeval

‘Over Mijn Lijk’

Over Mijn Lijk is al sinds 2006 op televisie en volgt ieder seizoen een groep ongeneeslijk zieke jonge mensen die vertellen over hoe zij de laatste fase van hun leven invullen en ervaren. Het programma werd eerder gepresenteerd door Patrick Lodiers en Valerio Zeno. Sinds januari is Hofman het gezicht van het programma. Naar het laatste seizoen keken wekelijks zo’n miljoen mensen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Afterparty Televizierringgala thuis! (Weer eens wat anders dan met een stuk in je kraag op een industrieterrein.) Helaas strijd om #zilverentelevizierster verloren, maar was mooie avond, met als hoogtepunten @gerard_joling en stuk met Danny Vera (ik hield het niet droog). Zo mooi zijn de overleden tv-helden nog nooit geëerd. Bedankt lieve mensen die op mij hebben gestemd! Volgend jaar beter! En gefeliciteerd winnaars en vooral Tim Hofman met z’n grandslam. Je hebt niet het spetterende feest wat je verdient te hebben met je ploeg, maar dat maken jullie vast wel goed :)) Bedankt #televizier en #avrotros voor organisatie. Nu: tosti’s, bier en vroeg naar bed! #televizierring

Een bericht gedeeld door Beau van Erven Dorens (@beauvaned) op

Bron: ANP | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee