Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Jim Bakkum, Glennis Grace en Nicky Romero duiken studio in voor Team Jayme: nog veel meer donaties nodig

Jim Bakkum, Glennis Grace en Nicky Romero duiken studio in voor Team Jayme: nog veel meer donaties nodig

Jim Bakkum, Glennis Grace en Nicky Romero duiken studio in voor Team Jayme: nog veel meer donaties nodig

Niet alleen de familie van Jayme maar ook tout bekend Nederland zet alles op alles om geld in te zamelen voor het ernstig zieke ventje. Zijn leven – momenteel met een verwachting van slechts achttien maanden – kan gered worden met één medicijn. Twee ontzettend grote problemen: het geneesmiddel kost een duizelingwekkende 1,9 miljoen euro en wordt niét vergoed door de verzekering. Om de actie extra onder de aandacht te brengen en meer donaties (die hard nodig zijn) binnen te halen, zijn Jim Bakkum, Nicky Romero en Glennis Grace samen de studio ingedoken.

Team Jayme

Jayme, die op 24 mei zijn eerste verjaardag viert, lijdt aan Spinale Musculaire Atrofie (SMA) type 1, een ernstige spierziekte die zich bij de geboorte of vlak daarna openbaart. De ziekte leidt tot een toenemende mate van spierverlamming die zelfs zo snel kan gaan dat de meeste kindjes – in Nederland zo’n twintig per jaar – al voor hun tweede levensjaar komen te overlijden. In Jayme’s geval kwamen zijn ouders er pas achter toen hij zeven maanden oud was. Zijn levensverwachting is slechts anderhalf jaar.

Liedje voor Jayme

Om geld op te halen voor een medicijn voor het zieke jongetje Jayme zijn de artiesten Jim Bakkum, Nicky Romero en Glennis Grace donderdag de studio ingedoken om samen voor hem een nummer te maken. Dat maakte Jim bekend op Instagram. “Een splinternieuw liedje, speciaal geschreven voor Jayme, door mijn eigen vrouw”, schrijft de zanger. “Het wordt zó mooi mensen. Volgende week komt-ie uit, maar vanavond wilde ik het nieuws alvast delen.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Loterij

Het geneesmiddel dat Jayme kan helpen, is Zolgensma. Dit medicijn is in Amerika verkrijgbaar en vervangt het missende gen van een patiëntje met SMA in één keer. Omdat het middel nog niet goedgekeurd is in Europa, is de enige mogelijkheid de injectie van bijna twee miljoen euro zelf te betalen. Zolgensma is bezig met een loterij waarbij honderd Europese patiëntjes het medicijn toe krijgen gediend. Ook Jayme zou aangemeld worden, maar de Nederlandse artsen vinden de behandeling toch te risicovol.

Geen tijd te verliezen

En al gaat de loterij door, dan is er een volgend probleem: verwacht wordt dat de Europese Commissie het medicijn in mei zal goedkeuren. Als dat gebeurt, vervalt de loterij voor Europa en is het wachten totdat het middel in Nederland verkrijgbaar is, iets dat lang kan gaan duren. “Nu mogen we blij zijn als baby’s in 2022 in Nederland behandeld gaan worden. Alle baby’s die daarvoor geboren zijn, hebben gewoon pech”, aldus de gefrustreerde moeder van Jayme op Facebook.

Nog geen kwart van doel opgehaald

De ene na de andere BN’er laat van zich horen en roept dan ook op om te doneren voor Jayme. Van Kimberley Klaver tot Glennis Grace, er wordt voor Jayme gestreden. Zo verkopen Jim Bakkum en zijn vrouw Bettina zelfs prachtig bedrukte shirts voor het kindje en vroeg Bibi Breijman gisteren nog aandacht voor dit verdrietige verhaal door Geef Mij Je Angst van André Hazes te zingen, aangevraagd door de oom van Jayme. Allemaal prachtige acties, maar ze hebben helaas te weinig effect. Veel te weinig. De teller staat ‘pas’ op 460.000 euro, nog geen kwart van het benodigde bedrag.

Veiling voor het leven

Er is dus nog flink wat werk aan de winkel om het leven van het lieve mannetje te redden, iets dat dus gewoon kan en enkel een geldkwestie is. De familie van Jayme, actief als Team Jayme, is daarom op 1 mei een veiling gestart. Iedere dag verschijnen er weer nieuwe items online waar op geboden kan worden, om zo toch zo snel mogelijk aan die 1,9 miljoen te komen. Ook Flair doet mee en doneerde jaarabonnementen voor de veiling. Hier kun je bieden op veilingitems om Jayme een toekomst te geven.

Lees ook
BN’ers massaal in actie voor baby Jayme: de tijd dringt, maar nog veel te weinig donaties

Interview in Flair

Flair sprak uitgebreid met de moeder van Jayme over de verdrietige en slopende situatie waarin haar gezin momenteel verkeert. Je leest het aangrijpende interview in editie 20 van Flair, die vanaf 13 mei in de winkels ligt. Gun jij Jayme ook een lang en gelukkig leven? Doneer vandaag nog wat je kunt missen, alle beetjes helpen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Team Jayme