Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Talpa stopt de samenwerking met de Meilandjes niet: ‘Consequenties zijn voor de familie zelf’

Talpa stopt de samenwerking met de Meilandjes niet: ‘Consequenties zijn voor de familie zelf’

Talpa stopt de samenwerking met de Meilandjes niet: ‘Consequenties zijn voor de familie zelf’

Het imperium van de Meilandjes lijkt langzaam in te storten na de islamkritische uitspraken van moeder Erica. Onder andere NIVEA en Hallmark besloten hun samenwerkingen met de familie stop te zetten. Talpa heeft geen plannen om de samenwerking met de familie Meiland te cancelen. 

Samenwerking met familie Meiland

Erica kwam een aantal weken geleden met haar eigen boek Erica, de motor achter de Meilandjes. Daarin schuift ze haar negatieve mening over moslims en de islam niet onder stoelen of banken. Haar felle uitspraken komen haar en de rest van de familie echter duur te staan. Diverse merken besloten om hun samenwerking met de Meilandjes te stoppen.

Eerst stopte Hallmark de samenwerking. Later beëindigden matrassenmerk Emma en beautymerk NIVEA beiden de samenwerking met Maxime. Maxime heeft gezegd dat ze achter haar moeder staat en is niet tegen haar uitspraken. “We zetten ons in voor acceptatie en gelijkheid en zijn tegen elke vorm van discriminatie. Door een samenwerking met Maxime zou het voelen alsof we ons verbinden aan een gedachtegoed dat niet bij ons past. NIVEA is er namelijk voor iedereen, ongeacht religie, afkomst, geslacht, seksuele geaardheid en leeftijd”, zegt een woordvoerder van NIVEA hierover.

Lees ook
Maxime Meiland reageert op stop van samenwerking: ‘We vinden het heel erg dubbel’

Talpa

Talpa werd ook gevraagd om een reactie rondom de commotie, maar die is niet van plan om Chateau Meiland van de buis te halen. “Het programma geeft een unieke blik in het bijzondere leven van de familie en staat bekend als luchtig amusement over het wel en wee van het gezin. Binnen die kaders van onze samenwerking doen we uitspraken over de familie en/of gebeurtenissen. Overige (privé)zaken en/of samenwerkingen, buiten het programma om, komen voor rekening van de familie zelf.”

Wel benadrukt Talpa dat ze “tegen het opzettelijk kwetsen van medemensen of bevolkingsgroepen zijn”, maar dat ze vrijheid van meningsuiting wel belangrijk vinden. De familie Meiland wil verder niet reageren op de alle ophef die er deze week is ontstaan.

Bron: NU.nl | Beeld: BrunoPress