Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Zwangere Tabitha eerlijk over ‘spannend’ baby-avontuur: ‘Wat brengt dit enorm veel angsten met zich mee’

Zwangere Tabitha eerlijk over ‘spannend’ baby-avontuur: ‘Wat brengt dit enorm veel angsten met zich mee’

Zwangere Tabitha eerlijk over ‘spannend’ baby-avontuur: ‘Wat brengt dit enorm veel angsten met zich mee’

Dat 2020 een nogal veelbewogen jaar is geweest met behoorlijk wat downs, staat vast. Maar voor Tabitha Foen-A-Foe (28) heeft deze periode ook heel wat mooie dingen met zich meegebracht. Zo maakte het grote publiek kennis met de zangeres dankzij haar deelname aan ‘Beste Zangers’, bracht ze haar debuutalbulm ‘Hallo met mij’ uit én raakte ze in verwachting van haar eerste kindje. Over haar zwangerschap doet ze een boekje open op Instagram, waarbij ze laat weten op een roze wolk te zitten maar óók toegeeft dat de komst van een baby enorm veel angsten met zich meebrengt.

Tabitha open over zwangerschap

Bij een tweetal foto’s van haar ontblote babybuik doet Tabitha haar verhaal. “Ons kleine wondertje. Och, wat vind ik het spannend en wat brengt dit ook enorm veel angsten met zich mee”, begint de zangeres bij onder meer een foto met haar geliefde Mauron. “Huilend van vermoeidheid en lichaamspijn, en huilend van geluk. Het mooiste wat ons ooit is overkomen, we missen je nu al en je bent er nog niet eens.”

Nieuwsgierig naar bevalling

Tabitha laat daarbij weten veel bezig te zijn met de bevalling en er zelfs over te dromen. “Hoe zal deze verlopen, Mau? Wat als ze te vroeg komt? ‘Zoals het moet, lieverd’, zegt jouw lieve papa dan. ‘Ze komt wanneer ze er klaar voor is’. Dan denk ik even aan alle vrouwen om mij heen die in de afgelopen tijd een miskraam hebben gehad, en hoe reëel mijn angst was en hoe enorm sterk deze vrouwen zijn.”

Moederlijke bezorgdheid

Eind oktober maakten Tabitha en Mauron bekend in verwachting te zijn van hun eerste kindje. “Het lijkt wel gisteren dat we erachter kwamen en ik alleen maar dacht: ‘als ik drie maanden zwanger ben, dan hoef ik niet bang meer te zijn’. Dit was het begin van mijn moederlijke bezorgdheid en ik weet nu dat dat nooit meer zal verdwijnen. Want als jij er straks bent, ons kleine mensje, zal ik jou altijd willen beschermen”, vervolgt de zangeres. “Van een control freak naar alles overlaten aan moedernatuur en al haar wonders. En als ik dan even denk de touwtjes in handen te hebben dan voel ik jou schoppen in mijn buik en weet ik dat het oké is om los te laten. Alles is oké.”

Alles komt goed

Volgers van Tabitha steken de moeder in spe massaal een hart onder de riem. “Wat mooi geschreven. Angst gaat plaatsmaken voor vertrouwen; de liefde zal alleen maar groter worden”, aldus een fan. “Alles komt goed”, laat Chantal Janzen weten. Ook is het een herkenbaar verhaal voor andere zwangere vrouwen, zo blijkt uit alle reacties. Zo schrijft iemand: “Zo herkenbaar, woord voor woord! Ik draag nu ook een kindje (meisje) en ik voel wat je zegt.”

Lees ook
Zien: dít is de papa in spé en vriend van ‘Beste Zangers’-ster Tabitha

Eerste kindje

Eind oktober 2020 onthulde de zangeres haar zwangerschap met een prachtige zwart-witfoto van haar en haar vriend Mauron (dít is de grote liefde van Tabitha). “Je bent gemaakt van liefde en van liefde zul je groeien. Verliefd wachten we af, tot we je voor altijd dichtbij ons kunnen houden”, staat erbij geschreven. Tabitha en Mauron verwachten een meisje.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: ANP, Instagram