Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Opmerkelijk: Sylvie Meis wint ton na 5 uur lange strijd tegen vriendin Lilly Becker in Duitse spelshow

Opmerkelijk: Sylvie Meis wint ton na 5 uur lange strijd tegen vriendin Lilly Becker in Duitse spelshow

Opmerkelijk: Sylvie Meis wint ton na 5 uur lange strijd tegen vriendin Lilly Becker in Duitse spelshow

Televisiekijkend Duitsland is zondagavond getrakteerd op eh, bijzonder spektakel. In een ruim vijf uur durende liveshow namen niemand minder dan goede vriendinnen Sylvie Meis en Lilly Becker het tegen elkaar op in een bizarre strijd. De te winnen prijs? Honderdduizend euro, die ‘onze’ Sylvie uiteindelijk op haar bankrekening mocht bijschrijven.

Sylvie in Duitse ‘Sterrenslag’

Zo snel mogelijk kaas schaven (dat krijg je met twee Hollanders in de hoofdrol), onder bezems door sjezen zonder ze om te gooien, als een hamster in een molen rennen, met een rupsband-voertuig door de modder scheuren, voetballen op een springkussenveld en af en toe wat lastige vragen beantwoorden. Ja, er kwam heel wat voorbij tijdens Schlag Den Star, een spin-off van de spelshow Schlag den Raab, dat in 2015 voor het laatst op televisie was. Waar bij het origineel ‘gewone stervelingen’ de strijd met elkaar aangingen, was het nu aan bekende Duitsers om zich te wagen aan een reeks knotsgekke opdrachten.

En de winnaar is…

De avond pakte bijzonder goed uit voor Miss Meis, die opdracht na opdracht won en als winnaar uit de bus kwam. Die ton wordt dus op haar bankrekening bijgeschreven. Huh, streed ze dan niet gewoon voor een goed doel, zoals we wel vaker zien met BN’ers in tv-programma’s? Nou, niet per sé. Hoewel bij vergelijkbare shows uit eigen land vaak al vooraf duidelijk wordt gemaakt waar het gewonnen geld naartoe zal gaan, is dat bij Schlag den Star anders. Volgens de organisatie mag de winnaar zelf bepalen wat-ie met het prijzengeld doet en wordt enkel benoemd dat het weggeven aan een goed doel gewaardeerd wordt.

Waar gaat die ton naartoe?

Wat Sylvie met de knaken van plan is, is nu de vraag. De blondine heeft zich daar immers niet over uitgelaten voor, tijdens of na het programma. Meteen zijn er dan ook bergen verontwaardigde reacties – want waar heeft Sylvie in hemelsnaam die ton voor nodig? – maar helemaal terecht is dat natuurlijk niet. Het kan immers maar zo dat de presentatrice het bedrag in stilte doneert of een ander nobel plan heeft met de winst. De kans dat zij en Lilly hebben afgesproken om de buit te splitten, is natuurlijk ook nog aanwezig.

Lees ook
Sylvie Meis uitgemaakt voor ‘golddigger eerste klas’ en ‘eng meisje’, maar krijgt bijval: ‘Zó onterecht’

‘Ik kan niets zien’

Behalve de geldkwestie was er nog meer te doen om de liveshow. Tijdens één van de opdrachten waarbij de vrouwen een helm droegen, besloeg het glas van Lilly, waardoor zij niets meer kon zien. Daarop riep ze meermaals hardop dat ze niets kon zien, waarop presentator Ron Ringguth een catastrofale fout maakte door haar woorden te vergelijken met die van de Amerikaanse George Floyd: “Ik kan niet ademen”. Floyd kwam twee weken terug om het leven door politiegeweld, waarna een wereldwijde protestactie op gang kwam tegen racisme. Er volgden later excuses van Ron en de zender, maar live is live en het kwaad bleek al geschied. De boze tweets waren haast niet meer te tellen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Shownieuws | Beeld: ProSieben