Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Sylvie Meis is openhartig over borstkankerperiode: ‘Ik braakte urenlang en dacht dat ik dood zou gaan’

Sylvie Meis is openhartig over borstkankerperiode: ‘Ik braakte urenlang en dacht dat ik dood zou gaan’

Sylvie Meis is openhartig over borstkankerperiode: ‘Ik braakte urenlang en dacht dat ik dood zou gaan’

Twaalf jaar geleden hoorde Sylvie Meis (43) dat ze borstkanker bleek te hebben. Gelukkig is ze al een aantal jaar schoon. De heftige borstkankerperiode zal de presentatrice echter nooit vergeten. 

Borstkanker

Sylvie Meis vertelt in een openhartig interview met het Duitse blad Bild over haar leven tijdens en na de borstkanker. Op haar 31e komt Sylvie erachter dat ze borstkanker heeft. Ze denkt nog vaak terug aan deze intense periode en de eerste keer chemotherapie is iets wat Sylvie niet zal vergeten. “Ik kreeg bijna een paniekaanval. En ik voelde me na elke chemo extreem slecht. Ik braakte urenlang en dacht dat ik dood zou gaan. Lag dan op de grond in de badkamer en kon niet opstaan”.

De chemotherapie had als gevolg dat ze steeds dunner haar kreeg dat op den duur begon uit te vallen. “Ik had er geen controle over. Het was vreselijk om geen wenkbrauwen of wimpers meer te hebben. In het begin had ik niet de moed om in de spiegel te kijken en mezelf kaal te zien. Toen de kapper de rest van mijn haar afschoor, keek ik niet meer”. Sylvie besloot toen om een pruik te dragen en niet met een kaal hoofd over straat te gaan.

Lees ook
Reacties op documentaire van Ruud de Wild: ‘Darmkanker raakt niet alleen de 60+er’

Ervaringen

Ondanks de borstkanker bleef Sylvie gewoon doorgaan met werken. “Ik ben nooit gestopt met werken. Ik zat toen in de jury van het RTL-programma Das Supertalent, maar ik liet niet op tv zien hoe slecht ik eraan toe was”. Ook al is de presentatrice nu al een aantal jaren schoon, de heftige borstkankerperiode zal ze nooit vergeten. “Ik denk nog elke dag aan de ziekte”. Ze neemt dan ook graag het zekere voor het onzekere en gaat elk half jaar naar het ziekenhuis voor een scan.

Nu gaat gelukkig alles goed met Sylvie. Ze vierde recent haar eerste trouwjubileum met kunstenaar Niclas Castello. Met zoon Damián gaat ook alles voorspoedig, die woont momenteel in Denemarken vanwege zijn voetbalcarrière.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sylvie Meis (@sylviemeis)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: LINDA | Beeld: BrunoPress