Je bent hier: Home > Celebs > Susan Smit na relatiebreuk: ‘De eerste keren dat de kinderen naar hun vader gingen, waren vréselijk’

Susan Smit na relatiebreuk: ‘De eerste keren dat de kinderen naar hun vader gingen, waren vréselijk’

Celebs
Susan Smit na relatiebreuk: ‘De eerste keren dat de kinderen naar hun vader gingen, waren vréselijk’

De eerste keren dat schrijver Susan Smit haar kinderen bij hun vader bracht, heeft ze op de keukenvloer liggen huilen. In een interview met Vrouw vertelt ze over haar ‘leeuwinnenpijn’.

“De eerste keren dat ze naar hun vader gingen, waren vréselijk. Ik moest hen na de breuk meteen al uit handen geven aan een andere vrouw. Dat riep zo’n intens groot verdriet bij me op, dat deed zo veel pijn. Leeuwinnenpijn, noem ik het altijd”, aldus de schrijver.

Afscheid

Inmiddels is Susan happily married met journalist Onno Aerden, waarmee ze afgelopen najaar op een prachtige dag trouwden. Toch kan ze zich de pijn van het afscheid met haar kinderen destijds nog goed herinneren.

Lees ook: Susan Smit over scheiding: ‘Binnen een maand was mijn gezin waar ik zo trots op was opgedoekt’

“Ik heb de eerste tijd na elk afscheid op de keukenvloer liggen huilen. Letterlijk. Helemaal niets kon me troosten of van dat verdriet afleiden, dus ik moest er wel helemaal in opgaan. Eigenlijk is dat een geschenk: alle tactieken om pijn te vermijden zijn onbruikbaar en dan ontdek je dat je het aankunt, dat je gewoon blijft doorademen. Je hoeft daarna nooit meer bang te zijn voor pijnlijke emoties. Door gewoon op die keukenvloer te gaan liggen, heb ik me er volledig aan overgegeven.”

Vrede mee

Inmiddels heeft ze er nu vrede mee als haar zoon en dochter bij hun vader zijn. “Ze zijn voornamelijk bij mij, maar krijgen ook de waarden uit hun vaders wereld mee. De situatie is nu evenwichtig. Linde zegt als ze bij haar vader is altijd: ‘Ik mis je, maar je bent wel in mijn hartje.’ Zo lief. Als ze bij hem zijn, gun ik het ze ook om helemaal daar te zijn en zoek ik nauwelijks contact. Ook omdat ik er alle vertrouwen in heb dat ze het goed hebben bij hun vader. Ik haal veel rust uit die gedachte.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Nu.nl | Beeld: Brunopress

Shoppen is altijd een goed idee