Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Heftige televisie: ‘Supernanny’ Jo Frost stort zich op moordende kinderen

Heftige televisie: ‘Supernanny’ Jo Frost stort zich op moordende kinderen

Celebs
Heftige televisie: ‘Supernanny’ Jo Frost stort zich op moordende kinderen

Jo Frost, de enige echte ‘Supernanny’ houdt zich doorgaans bezig met de opvoeding van onhandelbare kinderen. In een nieuw programma gaat de Britse een stapje verder en duikt ze in het leven van kinderen die een moord gepleegd hebben. De eerste aflevering van Jo Frost: Killer Kids zie je vrijdag 23 februari op televisie.

Lees ook
Michael reageert op nieuws over beslissing Jeugdzorg: ‘De kinderen zijn inderdaad mee’

Wanneer wordt een kind een moordenaar?
In de vierdelige docuserie onderzoekt Jo, die al 25 jaar ervaring heeft als kindergedragsexpert, wat er toe leidt dat een kind zo’n vreselijke daad begaat. Want als een kind niet als moordenaar wordt geboren, wat maakt hem of haar dan zo kwaad en gefrustreerd dat het compleet uit de hand loopt?

Aangrijpende tv
Jo duikt in meerdere gevallen, waarover ze praat met diverse experts. Ook spreekt ze met familieleden van de daders, wat aangrijpende televisie oplevert. Zo verdiept Jo zich onder meer in de moordzaak van Daniel Bartlam. In april 2011 vermoordde hij als 14-jarig jochie zijn eigen moeder met een hamer, vervolgens het huis in brand stak en zijn broertje ‘redde’ van de vlammenzee om niet verdacht te lijken. Ook het verhaal van James Fairweather komt voorbij. Hij steekt op zijn vijftiende een 33-jarige man met 102 messteken dood en vegrijpt zich tien weken later aan een 31-jarige student.

Bi-zar
Ook van het verhaal over Michael Hamer bezorgt je de rillingen. Als tiener werd hij gepest en op zijn vijftiende lokte hij een populaire, 11-jarige schoolgenoot naar zijn huis die hij daar meerdere malen met een pan sloeg en vervolgens doodstak. De laatste case die Jo behandelt is die van Sharon Carr, die op haar 12e een 18-jarige kapster vermoordde. Niemand ziet haar als verdachte, tot ze enkele jaren later een schoolgenoot neersteekt en in de instelling waar ze belandt een boekje opendoet over haar eerdere daad.

‘Jo Frost: Killer Kids’ is vanaf vrijdag 23 februari om 21.30 uur te zien op RTL 5.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Beeld: Hollandse Hoogte

Shoppen is altijd een goed idee