Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Hoger beroep, hogere straf: Frank Masmeijer veroordeeld tot 9 jaar cel

Hoger beroep, hogere straf: Frank Masmeijer veroordeeld tot 9 jaar cel

Hoger beroep, hogere straf: Frank Masmeijer veroordeeld tot 9 jaar cel

Het hof van beroep in Antwerpen heeft donderdag voormalig televisiepresentator Frank Masmeijer veroordeeld tot negen jaar cel en een boete van 90.000 euro wegens zijn aandeel in de smokkel van een grote partij cocaïne in 2014. Dat is meer dan in hoger beroep tegen hem was geëist. Oh my…

Eis

Tegen Masmeijer (57) was in hoger beroep acht jaar cel en een boete van 40.000 euro geëist. Hij was niet bij de uitspraak aanwezig.

Al maanden vast

De rechtbank veroordeelde Masmeijer in 2017 tot acht jaar en legde een boete van 48.000 euro op. Destijds was hij op vrije voeten. In november, kort voor de start van het hoger beroep, werd Masmeijer in Breda weer opgepakt en overgeleverd aan België. Sindsdien zit hij in de cel. De uitspraak van het hof van beroep is meerdere keren uitgesteld.

‘Zeer ernstige’ feiten

De veroordeling geldt onder meer ook deelname aan een criminele organisatie en valsheid in geschrift. Het hof noemde de feiten “zeer ernstig”. De rechter woog mee dat Masmeijer eerder is veroordeeld en dat hij iemand heeft bedreigd in het kader van de drugszaak. In de drugszaak figureren tientallen verdachten. Van hen zijn er 32 in hoger beroep gegaan.

Bekentenis

Masmeijer had tijdens het eerste proces nog ontkend dat hij bij de smokkel betrokken was, maar eind vorig jaar gaf hij opeens toe dat hij een “beperkte” rol had bij de smokkel van de 467 kilo cocaïne, via de haven van Antwerpen. De drugs werden ontdekt tussen een lading bananen uit Zuid-Amerika. De bekentenis is niet van invloed geweest op het bepalen van de straf. Masmeijer kan in principe zijn straf in Nederland uitzitten, onder bepaalde voorwaarden.

Lees ook
Journalist Suus Ruis smúlt van de soap rondom Frank Masmeijer

Showman

Masmeijer was in de jaren tachtig en begin jaren negentig een bekend presentator van de NCRV. Hij presenteerde programma’s als de Holidayshow en Dinges.

In ‘RTL Late Night’ sprak Frank vorig jaar al uit dat hij niet verwachtte dat hij er zonder straf vanaf zou komen…

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP