Je bent hier: Home > Celebs > Dít is de straf die Dave Roelvink krijgt naar aanleiding van dronkenmansrit

Dít is de straf die Dave Roelvink krijgt naar aanleiding van dronkenmansrit

Celebs
Dít is de straf die Dave Roelvink krijgt naar aanleiding van dronkenmansrit

Dave Roelvink (24) heeft woensdag van de politierechter in Amsterdam een taakstraf van 40 uur opgelegd gekregen en een geldboete van 1750 wegens rijden onder invloed, gevaarlijk rijgedrag en een forse snelheidsovertreding. De dj en zoon van Dries Roelvink mag ook zes maanden niet de weg op.

Lees ook: Dave Roelvink neemt maatregelen tegen alcoholgebruik na dronkenmansrit

De rechter legde hem voor rijden met alcohol op een geldboete op van 750 euro en zes maanden onvoorwaardelijke rijontzegging. Voor het gevaarlijk rijgedrag krijgt Dave een taakstraf van 40 uur en voor de snelheidsovertreding moet Dave een boete van 1.000 euro betalen.

Niet in hoger beroep

Na afloop heeft Dave laten weten niet in hoger beroep te gaan tegen de straf. ‘Ik laat het hierbij en accepteer mijn straf’, zei Dave na afloop. ‘Ik ga mijn taakstraf uitvoeren en de boete betalen en dan heb ik op de blaren gezeten.’ Hij kwam vooral naar de rechtbank om zijn verhaal te doen en spijt te bekennen. ‘De rechter heeft kenbaar gemaakt dat ik mijn verantwoordelijkheid neem en dat ik mijn schuld erken. Daar ben ik heel erg blij mee.’

Klemgereden door de politie

Dave werd in augustus aangehouden door de politie nadat hij met 180 kilometer per uur over de ring van Amsterdam reed, waar maximaal 100 kilometer per uur gereden mag worden. Uit een blaastest bleek dat hij ruim 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.

Middenin de Coentunnel parkeerde Dave zijn auto plotseling op de vluchtstrook om iets onverstaanbaars naar een motoragent te roepen. Vervolgens reed hij verder om niet veel later op de vluchtstrook te stoppen en uit te stappen, waarna Dave agressief was tegenover de motoragent. De dj kroop weer achter het stuur, om vervolgens op het Surinameplein klem gereden te worden door de politie. Uit een blaastest bleek Dave ruim 2,5 keer de toegestane hoeveelheid drank op te hebben. Zijn rijbewijs werd direct ingenomen.

Verkeerd ingeschat

Onder grote media-aandacht liet Dave weten spijt te hebben van zijn gedrag op de bewuste avond. ‘Het is ontzettend stom wat ik heb gedaan. Ik dacht dat ik in staat was om te rijden, maar dat heb ik verkeerd ingeschat.’

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Tekst & beeld: ANP