Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Spoorloos-presentator Derk Bolt ontvoerd in Colombia

Spoorloos-presentator Derk Bolt ontvoerd in Colombia

Spoorloos-presentator Derk Bolt ontvoerd in Colombia

In Columbia zijn twee Nederlandse journalisten ontvoerd door guerrillabeweging ELN. Het gaat om het team van het televisieprogramma Spoorloos: presentator Derk Bolt en zijn vaste cameraman Eugenio Follender. Deze namen zijn naar buiten gebracht door het Colombiaanse leger, maar nog niet bevestigd door de Nederlandse autoriteiten.

Lees ook: Gordon neemt een drastisch besluit voor de toekomst

Spoorloos
Derk Bolt en Eugenio Follender zijn in Colombia voor de opnames van een nieuwe aflevering van het KRO-NCRV-programma Spoorloos. Ze zijn er op zoek naar de biologische moeder van een man die geadopteerd is door Nederlandse ouders.

Hoogste prioriteit
Hoewel er nog niet officieel sprake is van een ontvoering en de namen nog niet bevestigd zijn, heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken wel naar buiten gebracht dat de mannen ‘tegen hun zin in vastgehouden’ worden in Colombia. Een woordvoerder laat weten dat de zaak de hoogste prioriteit heeft.

Guerrillabeweging ELN
In de Colombiaanse krant El Tiempo staat dat Bolt en Follender al sinds afgelopen zaterdag worden vastgehouden door de guerrillabeweging ELN. De krant schrijft dat de twee ontvoerd werden in het stadje El Tarra in de noordelijke deelstaat Norte de Santander.

Onmiddellijke vrijlating geëist
De Colombiaanse autoriteiten eisen via Twitter onmiddellijke vrijlating van de twee journalisten. Er zijn speciale veiligheidstroepen gestuurd en de luchtmacht verkent het gebied waar de Nederlanders ontvoerd zouden zijn. Eerder werden in hetzelfde gebied ook al een Spaanse journalist en een aantal Colombianen ontvoerd. Deze werden na een korte periode vrijgelaten.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: RTL