Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Moét je horen: soundtrack ‘The Lion King’ door Beyoncé bezorgt je kippenvel

Moét je horen: soundtrack ‘The Lion King’ door Beyoncé bezorgt je kippenvel

Celebs
Moét je horen: soundtrack ‘The Lion King’ door Beyoncé bezorgt je kippenvel

Het wachten is ein-de-lijk beloond: Disney heeft vannacht tijdens de premiere van ‘The Lion King’ de soundtrack van de film vrijgegeven. Het nummer ‘Spirit’ wordt gezongen door niemand minder dan Beyoncé, die de rol van Nala vertolkt. Eerder op de dag maakte Disney ook al bekend dat de zangeres het hele album geproduceerd heeft dat gebaseerd is op de film.

Voor het hele album selecteerde Beyoncé internationale artiesten, waaronder Elton John. Zij hebben nieuwe liedjes opgenomen, geïnspireerd door de film met een Afrikaans geluid.

Lees ook
Live action-mania: bekijk de eerste trailer van de remake van Disney’s ‘Mulan’

Mix van genres

In een aankondiging van het album verklaart Beyoncé: “Dit is audiovisuele cinema. Het is een nieuwe manier van verhalen vertellen. Ik wilde meer doen dan alleen een verzameling nummers vinden die hun inspiratie vonden in de film. Het is een mix van genres en samenwerkingen die niet één sound laten horen. Het heeft invloeden van R&B en pop tot hiphop en Afro Beat.”

Muziek

The Lion King komt uit op 19 juli. Het album van de film, met de originele nummers van de eerste film uit 1994 en nieuw werk, is al een week eerder te luisteren. Eén ding is zeker: die liedjes brengen ons nóg meer in de stemming. Wij kunnen niet wachten!

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, RTL Boulevard | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee