Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Heftig: Sonja Bakker stopt met werken na plagiaat beschuldigingen

Heftig: Sonja Bakker stopt met werken na plagiaat beschuldigingen

Heftig: Sonja Bakker stopt met werken na plagiaat beschuldigingen

Sonja Bakker heeft na alle ophef van de afgelopen tijd besloten te stoppen met haar werk. De dieetgoeroe kwam de laatste paar weken regelmatig in het nieuws omdat ze plagiaat zou hebben gepleegd. Zaterdag maakte ze aan RTL Boulevard bekend dat ze stopt en behoefte heeft aan rust.

Sonja Bakker plagiaat

Een aantal weken kwam het nieuws naar buiten dat Sonja Bakker beschuldigd werd van het plegen van plagiaat. Foodblogger Silvia Ribas – waar Sonja recepten van zou hebben overgenomen – kwam hierachter en nam uiteindelijk een advocaat in de arm. Daarna waren er meerdere foodbloggers en diëtisten, die Bakker ervan beschuldigden dat ze recepten zou hebben gekopieerd voor haar eigen boeken. Zo staan er meerdere recepten in haar boek die identiek zijn aan die in het tijdschrift Allerhande.

Reactie

“Het is voor mij altijd heel belangrijk dat ik 100 procent achter mijn woorden kan staan, daarom valt het me zwaar dat dit toch is gebeurd”, vertelt Sonja, die uiteindelijk wél heeft toegegeven dat er wel eens iets gekopieerd was, aan RTL Boulevard. “Ik ben momenteel er erg van slag van en voel me 100 procent verantwoordelijk voor wat er gebeurd is. De komende periode heb ik behoefte aan rust.”

Team

Het hele plagiaat probleem zou niet bij Sonja zelf liggen, maar bij haar team. “Voor corona zaten we met elkaar op kantoor en namen we alles altijd goed door. Nu verliep alles via Zoom. Een medewerker van mij haalde foto’s van het internet waarvan ik dacht dat ze rechtenvrij waren. Dat was dus niet het geval. Ze zijn een-op-een gekopieerd”, vertelt de dieetdeskundige. “Natuurlijk kan ik de bewuste medewerker daarop aanspreken, maar het is mijn schuld dat het mis is gegaan. Ik heb er niet goed op gelet.”

Lees ook
Ook oud-medewerkers Sonja Bakker zijn zat van werkwijze dieetgoeroe: ‘Sonja is een keiharde zakenvrouw’

Bedreigingen

De dieetexpert heeft er persoonlijk veel last van, zo laat ze nog weten. “Via mijn e-mail ben ik met de dood bedreigd. Op straat schelden mensen mij uit dat ik een oplichter ben. En dat ik in de gevangenis hoor. Ondanks de fouten die ik op mijn Instagram heb gemaakt, ben ik geen oplichter.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress