Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Sonja Bakker haalt haar website offline: ‘Na 20 jaar heb ik dat toch niet verdiend?’

Sonja Bakker haalt haar website offline: ‘Na 20 jaar heb ik dat toch niet verdiend?’

Sonja Bakker haalt haar website offline: ‘Na 20 jaar heb ik dat toch niet verdiend?’

Sonja Bakker (46) is behoorlijk aangedaan door het nieuws dat al haar lekkere recepten gekopieerd zijn van allerlei andere blogs. Ze doet de komende tijd afstand van haar werk en gaat tijd nemen voor haarzelf. En om haar woorden te bekrachtigen is nu ook haar website niet meer te bezoeken. 

‘Gestolen’ recept in kookboek

In gesprek met De Telegraaf laat Sonja weten dat ze dacht het lek boven water te hebben. “Ik was bezig om het op te lossen met de mensen die er recht op hebben. Dat er nu ook een ’gestolen’ recept in één van mijn kookboeken blijkt te zijn gekomen, is de nekslag.”

Overhoop

Eerder beloofde ze dat er geen plagiaat plaats heeft gevonden in haar boeken, maar die bewering kan ze dus niet meer overeind houden. Volgens Bakker ligt haar leven totaal overhoop. “Er is veel gebeurd de afgelopen twee jaar. Mijn privéproblemen, de coronaperiode, het overlijden van mijn vader en nu als laatste deze affaire.”

Geen energie

Hoewel ze haar werk altijd met veel plezier heeft uitgevoerd, voelt Sonja nu geen energie om daar nog mee verder te gaan. “Er is een klopjacht op mij geopend. Daar kan ik niet meer tegen opboksen. Ik ben gesloopt en ben toe aan rust.” Verder wil ze terug naar de basis: mensen weer één-op-één begeleiden in hun strijd tegen de kilo’s. “De negatieve media-aandacht was het laatste zetje om mijn bedrijf stuk te maken. Na twintig jaar heb ik dat toch niet verdiend?”

Einde

Geen boeken meer dus of online recepten. “Vanaf vandaag is mijn website offline”, eindigt Sonja. “Aan een mooi avontuur is een eind gekomen. Dit doet pijn, heel veel pijn.”

Lees ook
Sonja Bakker geeft plagiaat toe: ‘Er zijn fouten gemaakt’

Samenwerking

Ook Story beëindigt de samenwerking met Sonja Bakker, zo liet hoofdredacteur Guido den Aantrekker gisteren weten in Shownieuws. “Toen laatst bekend werd dat ze ook plagiaat in haar boek heeft gepleegd, hebben we meteen contact met Sonja gehad en de samenwerking beëindigd.” Hij concludeert: “Ik vind het heel triest dat het zo gelopen is, maar ik ben ervan overtuigd dat ze er weer bovenop komt.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: BrunoPress