Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Nou Matthijs, daar gaat je primeur: songfestivallied Jeangu Macrooy gelekt, zó klinkt-ie!

Nou Matthijs, daar gaat je primeur: songfestivallied Jeangu Macrooy gelekt, zó klinkt-ie!

Nou Matthijs, daar gaat je primeur: songfestivallied Jeangu Macrooy gelekt, zó klinkt-ie!

AVROTROS heeft officieel bevestigd dat Grow het nummer is waarmee Jeangu Macrooy Nederland dit jaar vertegenwoordigd op het Eurovisiesongfestival. Eigenlijk was de primeur voor Matthijs van Nieuwkerk, bij wie Jeangu het lied woensdagavond in De Wereld Draait Door zou presenteren. GeenStijl merkte vanmorgen echter op dat het lied al te beluisteren was via Apple Music. Nu is de grote vraag: wat vinden we ervan?!

Primeur op de radio

Bart Arens mocht in zijn NPO Radio 2-show Aan de Slag! na het lek met de primeur aan de haal. “Het mag nu naar buiten”, zei Bart Arens. “Het is geen standaard couplet-refrein-couplet-refreinliedje. Het is echt een heel persoonlijk liedje”, zo leidde de dj het nummer (dat je óók hieronder vindt) in.

Geen standaard Songfestivallied

Met Grow kiest Nederland voor een lied dat niet bepaald aan de eigenschappen van een standaard-songfestivalhit voldoet. Het gaat om een ingetogen ballade die zijn naam eer aandoet en langzaam maar zeker groeit naar een grotere finale met een gospelachtig slotkoor, iets waarvan wij ons wel kunnen voorstellen dat dat live behoorlijk wat kan losmaken. Zoals in het Engels dikwijls gezegd wordt: it ‘grows’ on you. Hoe mooi en passend is dat?

Bedankt, Apple

Het nummer van Jeangu kwam woensdagochtend voortijdig naar buiten door een vermoedelijke fout bij Apple Music. Daar kon de videoclip van het liedje al bekeken worden. Omdat de beelden matchten met de teasers die Jeangu en AVROTROS de afgelopen dagen publiceerden, kon al snel worden geconcludeerd dat het inderdaad om hét nummer ging.

Omhoog bij de bookmakers

Bookmakers hebben direct gereageerd op het nummer. Jeangu verhuisde vanmorgen al van de 23e naar de 18e plek in de lijst. Daar kun je overigens nog niet veel over zeggen, omdat nog niet alle landen hun inzending hebben onthuld. Gewoonlijk sterke landen als Zweden en Rusland moeten hun lied nog bekendmaken. IJsland voert de lijst momenteel aan met het nummer Think About Things.

Lees ook
Evenement na evenement wordt afgelast: brengt het coronavirus het Songfestival in gevaar?

Zit de winst er een tweede keer in?

Dankzij de winst van Duncan Laurence vorig jaar in Tel Aviv is Jeangu al zeker van een finaleplaats. Deze vindt plaats op 16 mei in Rotterdam Ahoy. Gaan we met Jeangu en zijn Grow voor een two in a row? Het rijmt in ieder geval vast, dat is al iets.

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser
that supports HTML5 video

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress