Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Shima Kaes in rechtbank: ‘Familie De Mol bood mij zwijggeld om mishandeling voor me te houden’

Shima Kaes in rechtbank: ‘Familie De Mol bood mij zwijggeld om mishandeling voor me te houden’

Shima Kaes in rechtbank: ‘Familie De Mol bood mij zwijggeld om mishandeling voor me te houden’

Een bezoek van een rechercheur heeft tot spanningen geleid bij de moeder en zus van Shima Kaes, de ex-verloofde van Johnny de Mol. Haar twee familieleden vrezen represailles uit “de hoek van De Mol”. Dat stelde de raadsman van Shima woensdag voor de rechtbank in Den Haag.

Partijdigheid

Shima en haar juridisch adviseur Karim Aachboun hebben een kort geding aangespannen tegen de staat. Zij vrezen de “schijn van partijdigheid en het ontbreken van onafhankelijk onderzoek” omdat drie aangiftes in het dossier door hetzelfde arrondissement wordt behandeld. Daarom eisen zij dat de zaak wordt overgedragen aan een parket “bij voorkeur buiten de Randstad”.

Poging tot doodslag

Er zouden volgens Shima Kaes gedurende hun relatie meerdere geweldsincidenten hebben plaatsgevonden tussen de twee in Amsterdam, Mexico en op Ibiza. Eind 2020 deed Shima aangifte tegen haar ex-verloofde voor poging tot mishandeling en doodslag. Daarop deden Johnny de Mol en zijn vader John de Mol aangifte tegen Shima en haar adviseur voor poging tot afdreiging (vorm van chantage) waarop weer een aangifte van Aachboun volgde tegen John en Johnny de Mol wegens het doen van een valse aangifte.

Overlap

De drie aangiftes liggen nu bij de officier van justitie in Amsterdam. Aachboun vindt dat de zaken elkaar te veel overlappen. Daarom zou het Openbaar Ministerie niet onafhankelijk over de eerste aangifte van Shima inzake de mishandeling kunnen oordelen. De adviseur noemde als bewijs van deze claim een bezoek van de twee rechercheurs aan de familieleden van Kaes, die in Spanje woont. De familieleden van de Perzisch-Siciliaanse zouden in de aangifte waar de rechercheurs over kwamen praten niet zijn genoemd als getuigen.

Bezoek van rechercheurs

Volgens de landsadvocaat ging het bezoek van de rechercheurs over meerdere aangiftes in het dossier. De rechercheurs benaderden de moeder en zus van Shima pas nadat zij zelf en haar adviseur allebei niet reageerden op verzoeken tot een gesprek. De staat beklemtoont dat de aangiftes zijn verdeeld onder twee verschillende onderzoeksofficieren, juist om de schijn van partijdigheid te vermijden. Dit betekent volgens de landsadvocaat echter niet dat rechercheurs meerdere bezoeken zouden moeten afleggen om te praten over verschillende aangiftes.

Statement per Zoom

Shima was niet zelf bij de zitting aanwezig, maar gaf via een Zoom-verbinding vanuit Spanje – waar ze woont – wel een statement af. Hierin herhaalde zij de claims dat Johnny de Mol haar zou hebben mishandeld en dat de familie De Mol de zaak in de doofpot zou willen stoppen. Ze beweert dat de familie haar zwijggeld heeft geboden, zodat ze de vermeende mishandeling door haar ex-verloofde voor zich zou houden. Shima zei het aanbod te hebben afgewezen en geen geld te hebben aangenomen. Het was de eerste keer dat Shima aan het woord kwam over de zaak.

Lees ook
Opnames telefoongesprek Johnny de Mol en ex Shima Kaes gelekt: ‘Ik ben terecht heel hardhandig geweest’

Relatie

Johnny en Shima verschenen in juni 2014 voor het eerst samen op een rode loper. Het was dik aan en in oktober liet Johnny weten dat het “héél goed” zat tussen de twee. Dat bleek amper een half jaar later toen hij Shima op Koningsdag een verlovingsring om haar vinger schoof. Maar pal daarna ging het mis: precies een maand later bleek de verloving verbroken. Hun verklaring: er zouden “te grote verschillen zijn over hun gedachten en toekomst”. Johnny de Mol is inmiddels al jaren samen met Anouk van Schie, met wie hij getrouwd is en twee kindjes heeft.

De rechtbank doet 30 juli uitspraak in de zaak.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Shima Kaes (@shimabyshima)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Shima Kaes (@shimabyshima)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Johnny De Mol (@johnnydemolofficial)

Bron: AD | Beeld: BrunoPress