Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Sanne Vogel maakt documentaire over suiker

Sanne Vogel maakt documentaire over suiker

Sanne Vogel maakt documentaire over suiker

Actrice, reggiseur en toneelmaakster Sanne Vogel kan binnenkort nóg een functie op haar CV zetten. Want de brunette maakte zojuist bekend een documentaire te willen gaan maken. Het onderwerp? Suiker.

Crowdfunding
De 31-jarige Sanne wil de film samen met voedingscoach Vivian Reijs gaan maken, met als doel onderzoeken wat voor rol suiker in het leven van kinderen speelt. Via de website Voordekunst probeert het duo via crowdfunding geld in te zamelen voor het verwezenlijken van de documentaire. Als binnen 53 dagen 50.000 euro wordt ingezameld, gaan zij de film maken.

24 suikerklontjes per dag
Op speelse wijze wil Sanne Vogel allerlei informatie over de invloed van suiker naar buiten brengen. “Suiker is verslavend. Het kan je humeurig, hyperactief, ongeconcentreerd of zelfs angstig maken”, schrijven de makers. “Toch krijgt het gemiddelde kind minimaal 24 suikerklontjes per dag binnen. Dat is 22 kilo per jaar – het lichaamsgewicht van een vijfjarige.”

Zoet
Toch moet de documentaire niet belerend worden, maar een speelse en informatieve insteek krijgen. “Zoet moet “een frisse sprankelende, maar niet belerende film worden die kinderen en hun ouders op een vrolijke manier wakker schudt.”

Jeeehhh super spannend project gelanceerd met @vivianreijs_vivonline zie link in bio! #film #suiker #docu #zoet

A video posted by Sanne Vogel (@sannevogel) on

 

Bron: RTL, Instagram

Lees ook: