Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > Sanne Vogel bekroond met Duif voor de Vrede

Sanne Vogel bekroond met Duif voor de Vrede

Sanne Vogel bekroond met Duif voor de Vrede

Actrice Sanne Vogel krijgt van vredesorganisatie PAX dit jaar een Duif voor de Vrede. De nieuwe prijs wordt uitgereikt aan Nederlanders die bijzondere initiatieven hebben ontplooid om de vrede in de wereld te bevorderen, zo maakte Bos Theaterproducties donderdag bekend.

Lees ook: Sanne Vogel maakt documentaire over suiker

Vluchtelingenhulp
De actrice krijgt de onderscheiding als blijk van waardering voor de hulp die zij sinds 2015 geboden heeft aan vluchtelingen Muayad en Amir uit Syrië. Andere Nederlanders die de Duif voor de Vrede dit jaar krijgen, zijn Ted Brandsen (directeur van Het Nationale Ballet), journalist Yaël Vinckx en graffitikunstenaar Laser 314.

Het doel van de prijs is het publiek te laten zien dat vrede iets is waar we allemaal aan kunnen werken. Angst, geweld en polarisatie domineren het nieuws, terwijl de vele mensen die zich inzetten voor vrede, verbinding en wederzijds begrip vaak onopgemerkt blijven, zo meldt PAX.

Uitreiking
De uitreiking is donderdag op de Internationale Dag van de Vrede in het Mediacafé in Amsterdam. Sanne Vogel is momenteel druk bezig met de voorbereidingen van de voorstelling Nieuwe Familie. Deze voorstelling maakt ze samen met dezelfde Muayad en Amir die ze zo’n twee jaar geleden ontmoette, op de vlucht voor de oorlog in Syrië. Terwijl zij maandenlang in een tentenkamp moesten wachten, logeerden ze soms weken bij de actrice. In die periode hebben ze veel geleerd over elkaars cultuur en gewoontes.

Nieuwe Familie is vanaf 5 oktober in de Nederlandse theaters te zien.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

 

Bron en beeld: ANP