Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Celebs > G-g-g-go Sanne! ‘Miss Montreal’ ontwikkelt rap-app voor stotteraars

G-g-g-go Sanne! ‘Miss Montreal’ ontwikkelt rap-app voor stotteraars

Celebs
G-g-g-go Sanne! ‘Miss Montreal’ ontwikkelt rap-app voor stotteraars

Sanne Hans wil een boegbeeld zijn voor kinderen die worstelen met stotteren. De zangeres die op het podium staat als Miss Montreal ontwikkelde een rap-app die jonge stotteraars meer zelfvertrouwen moet geven door ze te laten spelen met woorden.

Lees ook
Waylon en Miss Montreal een setje?

Boegbeeld
“Doordat ik ad rem ben en niet bang om een opmerking terug te maken, krijg ik nooit vervelende reacties,” zegt Sanne, die zelf ook stottert, vandaag in De Telegraaf. “Maar niet alle kinderen hebben dat in zich.” Voor die groep hoopt Sanne een boegbeeld te kunnen zijn. “Ik hoop dat ze denken: het is niet erg om te stotteren, want Sanne doet het ook en zij is tof.”

‘Was die app er maar in mijn tijd’
De 32-jarige zangeres denkt dat ze zelf veel gehad zou hebben aan een app als Get The Flow, die vanaf vandaag te downloaden is. “In mijn tijd was er alleen saaie logopedie, maar het is toch veel leuker om jezelf op een coole manier te leren uiten?” Het is verbazingwekkend om te ontdekken dat wat pratend niet lukt, rappend opeens wél vloeiend gaat.”

Zonder stotteren geen Sanne
Sanne zelf zou niet zonder haar spraakgebrek willen. “Ik heb een heel leven opgebouwd rondom het stotteren. Het is een verhaal dat ik met me meedraag. En dat verhaal wil ik bij me houden, ik voel me er fijn bij.”

Tijdens het tiende Wereld Congres Stotteren in 2013 gaf Sanne Hans een openhartig interview over haar stotteren. Bekijk het fragment:

 

Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee